Prostreno.cz

Zvýšení produkce kolagenu přirozenou cestou

Spánek, strava a sport. Tato tři „es“ jdou ruku v ruce s bezchybně vypadající pletí, protože podporují tvorbu kolagenu. Tuto látku nemusíte hledat jen v kosmetických produktech, čerpat ji lze i z vlastních zdrojů!

Kolagen. I když jste tento termín slyšeli již nesčetněkrát, nejste si jistí, o čem je vlastně řeč? Mluvíme o naprosto nepostradatelné bílkovině, jež se nachází v tkáních, chrupavkách, kostech, zubech a dásních. Tato látka má hodně co mluvit i do vzhledu, protože zajišťuje pružnost pokožky, celkově omlazuje, přispívá k hydrataci a zmírňuje celulitidu. Vážně se ale tenhle unikátní zpomalovač stárnutí dá nalézt jen v drahých krémech? Kdepak, pro jeho přirozenou „samovýrobu“ můžete hodně udělat i vy. Co například?

Spěte. A nenechte se rušit

Ano, spánek je zdravý pro fyzické i duševní zdraví, to už víme dávno. Jenže on funguje i jako ta nejúčinnější kosmetika ze všech. A teď ruku na srdce, vážně spíte těch osm doporučovaných hodin? Pokud ne, jste sami proti sobě. Během noci (a poctivého odpočinku) může vaše tělo nerušeně produkovat onen zázračný kolagen. Vezměte si tedy příklad z Šípkové Růženky a dnes „hoďte záda“ o něco dřív…

Zaměřte se na správnou stravu

Pokud chcete účinně bojovat proti stárnutí, jistým změnám se nevyhne ani vaše stravování. Čemu byste měli věnovat extra pozornost? Rozhodně vitaminu C, o kterém je známo, že stimuluje produkci zmíněné „omlazující bílkoviny“. Vyplatí se také zvýšit příjem antioxidantu lykopenu, jehož zdrojem jsou třeba rajčata. Čas od času si dopřejte i hrst vlašských ořechů, protože přispívají k elasticitě pleti. Vůbec nic nezkazíte ani tím, když svůj pitný režim obohatíte o zelený čaj, neboť tento blahodárný nápoj zabraňuje poškození kůže volnými radikály.

Cvičte tak často, jak vám harmonogram dovolí

Co má sport společného s krásou? Úplně bez nadsázky by se dalo říct, že všechno. Fyzická aktivita podporuje krevní oběh, zatímco zlepšuje produkci kolagenu i kvalitu pokožky. Zároveň tlumí stres, což je jeden z největších nepřátel dokonalého vzhledu. V neposlední řadě cvičení rýsuje tělesné křivky, takže vám prospěje od hlavy až k patě – doslova. Už pátráte ve skříni, kde máte tepláky?

Zdroj: www.beautytips.com, www.healthyskin.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat