Prostreno.cz

Bolavé uši z náušnic nebo vystresovaný pes. I na to se dají využít esenciální oleje

Bolavé uši, vystresovaný domácí mazlíček, nevábně zapáchající boty i špatně umyté nádobí z myčky. Co mají tyto situace společného? Jejich řešením může být několik kapek správně zvoleného vonného oleje!

Esenciální oleje jsou povinnou výbavou nejedné domácnosti. Je pravdou, že dokážou zútulnit atmosféru, zažehat špatné myšlenky či vyřešit jisté kosmetické patálie. Ale je to všechno, co pro vás mohou udělat? Tak to ani náhodou! Krásně uplatnit se dají i v případech, ve kterých byste to možná nečekali. Kdy je tedy můžete směle povolat do akce?

Bolavé uši z náušnic? Žádný problém

Vymstilo se vám nošení levné bižuterie, proto máte ušní lalůčky doslova v jednom ohni? Čekat na to, až tahle otravná nepříjemnost přejde, by se vám nemuselo dvakrát vyplatit. Řešte to raději hned! A úplně nejlépe uděláte, když si postižená místa ošetříte malým množstvím oleje z čajovníku australského. Tea tree zafunguje jako hojivá dezinfekce s protizánětlivými vlastnostmi, takže vás jako zaručená první pomoc určitě nezklame.

Deodorant pro boty, který se s tím nepáře

Potí se vám nohy, čemuž bohužel odpovídá i nepříjemný zápach linoucí se z botníku? Nezoufejte, tohle může potkat i ty nejčistotnější jedince. Zkuste váš oblíbený vonný olej kápnout na vatový tampon a nechat ho až do rána vložený ve špičce bot. Ráno už na celou svízel můžete s klidem zapomenout.

Uklidnění vystresovaných domácích mazlíčků

Je podzim a to znamená, že výkyvy počasí budou na denním pořádku. Má váš čtyřnohý parťák panickou hrůzu z bouřky? Ulevte jeho pocuchaným nervům pomocí esenciálního oleje z kadidla, který přidáte do aromalampy. Inhalace této meditativní vůně svede divy – a to jak u lidí, tak i u zvířat. Teď nás napadá, že tenhle relaxační fígl se bude hodit i na Silvestra, až úderem půlnoci vypukne pravé ohňostrojové šílenství…

Čistidlo myčky i nádobí. Se svěží vůní

Ještě jste neobjevili tablety, které by na vašich sklenicích nezanechávaly nehezké bílé šmouhy? V tom případě je nejvyšší čas na plán B. Tím je přidání „esenciálního citronu“ do dávkovače myčky. Možná se budete divit, co tento aromatický přídavek udělá! A navíc přispěje i k vnitřnímu pročistění celého zařízení, což vůbec není od věci.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat