Prostreno.cz

Grahamová mouka zatočí s neduhy vaší pleti

Trápí vás nadměrně se mastící pleť? Nebo vás rozčilují spíše stále se opakující lupy a pigmentové skvrny na pokožce? Každopádně konec všem nervům, grahamová mouka si s tím hravě poradí!

Že mouku oceníte jenom v kuchyni? Ale kdeže. Pokud se bavíme o té grahamové, tu můžete klidně využít i jako kosmetiku, a to úplně bez legrace. Co všechno má tenhle celozrnný sypký pomocník vlastně pod palcem? Možná se budete divit, kam až sahá pole jeho zkrášlujícího působení!

Konec pigmentovým skvrnám. Jednou provždy

Tmavé skvrny na pokožce? Vzhledem k tomu, že plesová sezona se blíží mílovými kroky, vážně žádná hitparáda. Pokud teď s lehkou depresí hledíte do skříně na vaši velkou večerní, na jejíž výrobu se látkou poněkud šetřilo, nenechte se vyvést z míry. Vždyť pigmentové flíčky se dají snadno napravit grahamovou moukou! Stačí jen promíchat její čtyři lžičky s trochou mléka a citronovou šťávou. Získanou pastu si pak krouživými pohyby ve formě masáže aplikujte na postižená místa, nechte působit do zaschnutí, poté opláchněte vlažnou vodou. Jakmile celý proces několikrát zopakujete, máte po starostech.

Sbohem, nenáviděné lupy

Není třeba zmiňovat, že i lupy patří do kategorie nechtěných „ozdob“. Proč s nimi bojujete právě vy? Příčin může být podle odborníků víc. Počítá se mezi ně třeba chronický stres, všudypřítomné alergeny, znečištěné ovzduší, hyperaktivita mazových žláz nebo špatný jídelníček. Ať už je ale jejich strůjcem ve vašem případě cokoli, vezměte na vědomí, že řešení problému máte na dosah. Představuje ho celozrnná mouka, jejíž první „model“ se vyvinul už v roce 1830. Nasypte požadované množství do vody a pro maximální efekt zlepšovák opět zakápněte šťávou z citronu. Maskou si ošetřujte pokožku hlavy alespoň dvakrát týdně – ideálně před mytím vlasů.

Nadměrně se mastící pleť? To už se vás netýká

Že váš obličej se leskne víc, než by vám bylo milé? Učiňte tomu přítrž pomocí grahamového zachránce. Úplně nejlépe uděláte, když ho blíže seznámíte s medem. Zbývá už jen přidat malé množství vody a „medikament“ je na světě. Bezprostředně po nanesení je třeba vyčkat zhruba 20 minut, než bude čas odstranit pozůstatky. Zkusíte to na vlastní kůži? Třeba vás výsledek mile překvapí…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat