Prostreno.cz

Důvody, proč olej bergamot najde uplatnění v každé domácnosti

Nějak často vás teď postihuje pesimismus? Zažeňte ho bergamotovým olejem, který navíc dokáže dezinfikovat drobná poranění, přispět k léčbě akné a zmírnit svalové křeče. Podstatně vylepšuje i vzhled jizev!

Bergamot. Nejste si tak docela jistí, o čem přesně je řeč? S trochou nadsázky by se dalo říct, že mluvíme o hříčce přírody. Jedná se totiž o voňavé ovoce velikosti pomeranče, které svou barvou nápadně připomíná citron. A co jeho aromatický profil? Jedná se o zajímavou směs sladkých a pikantních tónů, takže vám ve formě esenciálního oleje příjemně zútulní domácnost. Vlastně, nejen to! K čemu všemu můžete tenhle olejíček využít?

Harmonizátor špatné nálady, který se hodí

Co si budeme namlouvat, nejen na podzim mohou jednoho „přepadnout“ splíny nebo úzkosti. Naštěstí je tu ale bergamotový olej, který kdykoli v případě psychické krize poskytne své uklidňující schopnosti. Jeho inhalace navozuje dobrou náladu, protože stimuluje produkci neurotransmiterů dopaminu a serotoninu. Díky mírně sedativním účinkům přináší úlevu celé nervové soustavě, ale také eliminuje chmurné myšlenky. Tuhle terapii si necháme líbit! A co vy?

Tak trochu jiná dezinfekce

Nějaké to říznutí, odřenina či popálenina? Ano, k tomu člověk přijde poměrně snadno, protože stačí i malá chvilková nepozornost a bolístka je na světě. Jak takové situace obvykle řešíte právě vy? Oplachem vodou? To nestačí. Zmíněný olej ředěný vodou je výbornou první pomocí, jelikož funguje jako antibakteriální a antimikrobiální dezinfekce, jež na zasaženém místě vytvoří ochrannou bariéru.

Libo zlepšení vzhledu jizev? Může být

I když se vám poranění zahojí, doporučujeme dál pokračovat v „bergamotové kúře“. Ta při vnější aplikaci, a to podle výše zmíněných pravidel, značně přispívá k regeneraci poškozených kožních buněk, zatímco zesvětluje jizvy i tmavé skvrny na pokožce. Možná se vám zalíbí informace, že spolehlivě zabírá také na akné.

Lék na zmírnění svalových křečí

Smícháte-li bergamotového pomocníka s dalším nosným olejem, například kokosovým, mandlovým, ricinovým nebo olivovým, získáte vynikající prostředek k utlumení svalových křečí. Toto domácí „pomazání“ ale oceníte i tehdy, když to v posilovně v rámci hubnutí poněkud přeženete s cvičením, neboť blahodárně pohladí namožené končetiny.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat