Prostreno.cz

Máta nebo tea tree oil. Esenciální oleje, které pomáhají léčit bradavice

Myslíte si, že na nevzhlednou bradavici platí jen kapalný dusík? Než se uchýlíte k takovému kroku, vyzkoušejte sílu esenciálního oregana nebo máty. Ovšem spolehnout se můžete i na olej z čajovníku australského!

Že bradavice mají jen zlé čarodějnice v pohádkách? Bohužel nikoli, protože tenhle nezhoubný novotvar se často vyskytuje i v reálném životě. Za jeho vznikem stojí kožní papilomavirus (ve zkratce HPV), jež napadá lidské buňky. Inkubační doba samotného výrůstku pak může být několik dnů a týdnů, klidně ale i pár měsíců nebo dokonce let. Jak se s takovým nepříjemným překvapením vypořádat? Účinnou léčbu představují esenciální oleje. Konkrétně tyhle slibují rychlé výsledky!

Oregano se s ničím nepáře

Dobromysl v esenciální podobě má mnoho zajímavých předností. Už jste slyšeli o tom, že přispívá k léčbě akné a zároveň zlepšuje vzhled jizev? Ovšem stejně svědomitě uklidňuje i podrážděnou pokožku a usměrňuje hyperaktivitu mazových žláz. To však nejsou jediné důvody, proč se vyplatí mít tohoto tekutého přítele v kosmetickém kufříku. Vzhledem k tomu, že obsahuje aktivní antivirovou složku zvanou karvakrol, spolehlivě zabírá také na bradavice. Smíchejte ho tedy s trochou vody a vrhněte se na léčení!

Tea tree oil je trefou do černého

Olej z čajovníku australského se jako všestranný léčivý pomocník využívá již celá desetiletí. A není se vlastně čemu divit! Vždyť snižuje příznaky nachlazení a pomáhá odstraňovat vši, přičemž ničí plísně i bakterie. Hravě si poradí i s různorodými kožnými patáliemi, včetně nežádoucích útvarů, o nichž se právě teď bavíme. Má totiž skvělé regenerační vlastnosti! Nutno dodat, že „australský poklad“ se báječně osvědčil i jako prostředek proti striím.

Máta jako klasika

Je vědecky prokázáno, že inhalace svěží máty může pomoci lidem, kteří se potýkají s alergiemi, astmatem nebo bronchitidou, protože přispívá k minimalizaci zánětů a hlenů, čímž zprůchodňuje dýchací cesty. Ovšem tenhle olejíček přijde vhod i v případě migrény a podzimní únavy, neboť zvyšuje energetickou hladinu. Nelze mu odpárat ani to, že urychluje hojení, tlumí bolesti a působí silně protizánětlivě, což z něj dělá efektivní protiútok proti bradavicím.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat