Prostreno.cz

Kávový olej zabraňuje alergiím a zvyšuje chuť k jídlu

Kávový esenciální olej pochází z destilace za studena lisované kávy. Tento silný éterický olej voní stejně jako čerstvý šálek kávy a je plný širokého sortimentu antioxidantů a dalších aktivních složek, které poskytují silný přínos pro zdraví. Chcete znát pravdu, jestli kromě jiného snižuje poškození volnými radikály?

Přínosy esenciálního oleje káva pocházejí ze složení rostlinných sterolů, kyseliny linolové a kyseliny olejové. Používání kávového pomocníka je přitom zvláště užitečné pro osoby trpící úzkostí, napjatými svaly, respiračními problémy, depresemi, zánětlivými stavy, žaludečními obtížemi, nachlazením, kašlem, chřipkou, nízkým metabolismem, nedostatkem chuti k jídlu či alergiemi. Opravdu tohle všechno pár kapek ve vašem difuzéru nebo na pokožce napraví? Tak posuďte sami.

Zvyšuje chuť k jídlu

Vůně tohoto voňavého pomocníka stačí k tomu, aby došlo k ovlivnění limbického systému těla, který stimuluje pocity hladu. To je důležité pro jedince, kteří se zotavují z nemoci, operace nebo zranění, stejně jako osoby trpící poruchami příjmu potravy nebo podvýživou.

Zabraňuje chronickým onemocněním

Antioxidanty nalezené v esenciálním oleji z kávy mohou pomoci snížit oxidační stres v kůži, zvýšit průtok krve do těchto buněk a zabránit infekcím a chronickým onemocněním. Tento olej také pomůže potlačit vzhled vrásek a stařeckých skvrn a zároveň zlepšuje pružnost pokožky. Stačí malé množství kávového esenciálního oleje smíchat s nosným olejem (například kokosovým či mandlovým).

Zlepšuje zdraví dýchacích cest

Vdechování esenciálního oleje z kávy může pomoci zmírnit zánět v dýchacích cestách a zabránit infekci. Také se udává, že obsah téhle „voňavé lahvičky“ snižuje poškození volnými radikály.

Snižuje zánět

Jedním z nejlepších způsobů použití esenciálního oleje z kávy je coby první pomoc při bolestech svalů a kloubů. Použití malého množství oleje na postižené místo může pomoci uvolnit svaly a zvýšit průtok krve. Tím dojde k úlevě a rychlejšímu uzdravení. Tento olej je také vhodný pro jiné zánětlivé stavy, jako jsou bolesti hlavy, gastrointestinální potíže, artritida a dna.

Zabraňuje alergiím

Výzkum ukázal, že účinné látky v esenciálním oleji z kávy mohou pomoci snížit alergickou reakci organismu. Tím, že pomáhá imunitnímu systému těla reagovat efektivněji, může také snížit zátěž imunitního systému.

Působí proti stresu a úzkosti

Pro snížení stresu, zlepšení nálady a prevenci deprese se mnoho lidí obrací na relaxační vlastnosti zmíněného esenciálního oleje. A vlastně ani není divu. Rozptýlení této bohaté a teplé vůně v celém domě může poskytnout obecný pocit pohody a klidu. Zkuste to!

Podporuje trávení

Pokud máte potíže s gastrointestinálním nepohodlím, jako je zácpa, nevolnost nebo syndrom dráždivého tračníku, antioxidanty a kyseliny nacházející se v esenciálním oleji z kávy mohou optimalizovat trávení, eliminovat nevolnost a zvracení a zajistit správné vstřebávání živin





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat