Prostreno.cz

Jedlá soda tlumí záněty a zbavuje vyrážky

Běžně s jedlou sodou čistíte spáry mezi dlaždicemi, nebo ji přidáváte do těsta? Možná vás překvapí, že tenhle domácí pomocník zatne tipec pálení žáhy a uleví od svědivé vyrážky. Ovšem můžete si ho naordinovat i v případě zánětu močových cest!

S největší pravděpodobností je jedlá soda nedílnou součástí vaší domácnosti, protože se dá skvěle uplatnit nejen při vaření a pečení, ale také při úklidu. Trefa? Pak byste měli vědět, že její pole působení je ještě o něco širší. S práškem za pár kaček se totiž můžete i léčit! Na jaké neduhy tenhle parťák do nepohody skvěle zabírá?

Pálení žáhy, kterému můžete učinit přítrž

Jedna dobře mířená rada? Když vás ničí vás pálení žáhy, sázkou na jistotu je malý balíček s hydrogenuhličitanem sodným. Pokud zhruba půl čajové lžičky sypkého zachránce zakápnete šťávou z jedné čtvrtiny citronu, získáte domácí „medikament“, jež nepříznivou břišní situaci opět napraví. Je to proto, že soda má schopnost neutralizovat nadměrnou tvorbu žaludečních kyselin, čímž poskytuje okamžitou úlevu.

Lék na záněty močových cest

Zánět močových cest je nepříjemné infekční onemocnění, jehož nejčastější příčinou je návštěva jistých bakterií spojená s nedostatečným pitným režimem. Přestože lidoví léčitelé v těchto případech nedají dopustit na staré dobré brusinky, i roztok jedlé sody a vody dokáže pomoci. Ještě jste o tom nikdy neslyšeli? No vida, tak si tuto možnost léčby dobře zapamatujte, čistě kdyby náhodou…

Ničitel bradavic, co si nebere servítky

Na pytlíček s bílým práškem neváhejte vsadit i tehdy, pokud se vám kdekoli na těle objeví nežádoucí útvar zvaný jako bradavice. Seznamte ho s kapkou ricinového oleje, přičemž směsi ponechte prostor k působení ráno, v poledne i večer. Garantujeme vám, že maximálně do dvou týdnů máte po starosti!

Alergické vyrážky? Těm už odzvonilo

Patříte do skupiny alergiků? Pak jste pravděpodobně vyrážku zažili už nesčetněkrát. Možná ji způsobila konzumace určitých potravin, které váš organismus zkrátka odmítá tolerovat. Nebo nějaký vnější faktor, na něhož jste citliví. Tak či tak, je dobré vědět, že máte i jiné možnosti, než pekelné svědění a zarudnutí pokožky „řešit“ mastičkou z lékárny. Vždyť je tu přece jedlá soda! Promíchejte ji s vodou v takovém množství, aby vznikla konzistence pasty. Tu si pak naneste na problematické místo a nechte zaschnout. Následně smyjte pozůstatky a užijte si příjemný pocit bez nutkání ke škrábání.

Zdroj: www.healthline.com, www.mayoclinic.org





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat