Prostreno.cz

Máte alergii na svého psa? Podle těchto znaků to bezpečně poznáte

Ve čtyřech a půl milionech českých domácností pobývá podle odhadů téměř dva miliony psů. Jenže s tím úzce souvisí i alergie, kterých je čím dál více. Jak odhalit, zda ji taky nemáte? Rýma, vyrážky a slzení očí mnohé napoví!

Z nejnovějších statistik jednoznačně vyplývá, že počet jedinců alergických na zvířata neustále roste, přičemž nejčastějšími pacienty bývají majitelé psů a koček. Co když jste jedním z nich i vy? Zjistěte, jak se tahle konkrétní „svízel“ vůbec projevuje a zda jde něčím zmírnit!

Problém, který není vidět

Odborníci zastávají názor, že psí alergeny jsou přítomné zejména v kožních šupinách němých tváří, o poznání méně byste jich pak nalezli v samotné srsti. Tím chtějí experti říci jediné. V podstatě neexistuje zásadní rozdíl mezi dlouhosrstými a krátkosrstými rasami, a vlastně ani plemeny nahými. Jistý si tedy nemůže být vůbec nikdo! Proti těmto dráždivým, létajícím a všudypřítomným částicím se ale přesto dá bojovat.

Investovat můžete do kvalitní čističky vzduchu, přičemž se vyplatí dbát i o pravidelnou hygienu vašeho chlupatého parťáka, ideálně s pomocí biologických přípravků, jež alergeny neutralizují. Říkáte si, že nic takového není potřeba? Pokud vám tyto symptomy budou znít povědomě, ještě si to rozmyslete…

Svědivá vyrážka, co dokáže potrápit

Pokaždé, když pohladíte svého mazlíčka, zaregistrujete červenou vyrážku a podivné „boláky“? Berte to jako výstražné znamení i impulz k návštěvě alergologie, neboť tak váš imunitní systém reaguje na jemu nepříjemné látky, s nimiž se dostáváte do styku.

Rýma, která nemá konce

Zbystřit byste měli i tehdy, pokud máte během „mazlení“ se psem podezřele velkou spotřebu papírových kapesníků a kýcháte ostošest. V krajních případech se objevují i otoky a bolesti v obličeji, které byste brát na lehkou váhu vážně neměli.

Slzení očí. I na to pozor

Do třetice „všeho špatného“ nepodceňujte ani slzení a pálení očí, jež často doprovází příznaky hodně podobné astmatu, včetně dušnosti a sípání. I tady je na místě návštěva lékaře a porada o možné léčbě, protože si můžete „zadělat“ na pořádné trable.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat