Prostreno.cz

Na opary je řada babských tipů. Co ale zabírá nejvíc?

Opar na rtu se většinou objeví právě tehdy, když ho nejméně potřebujete. Naštěstí existuje řada zaručených léků, babských tipů a rad, jak se ho zbavit. Co zabírá nejvíc?

Virus s názvem herpes většinou číhá v těle a čeká na svoji příležitost. Prostřednictvím nevzhledného a bolavého puchýře na rtu se objeví, pokud je tělo oslabené. Organismus můžete zahnat do úzkých například stresem, únavou, oslabením imunitního systému, infekcí nebo horečkou. Na trhu je k mání mnoho přípravků, které opary léčí různými způsoby. My vám přinášíme výčet přírodních metod, díky kterým se oparů můžete zbavit.

Horký a studený obklad

Vzhledem k tomu, že opar na rtu je v první řadě v podstatě infekce, střídáním teplého a studeného obkladu ji můžete zmírnit. (Teplo dokáže zabít některé bakterie a následný chlad pomáhá v léčbě zánětu.)

Zinek

Zinek je skvělý prostředek k léčbě potíží, které souvisí s vaší pokožkou – od oparu až po akné. Zinek můžete užívat ve formě doplňků stravy, a to i jako prevenci, nejen když se opar objeví. Vyzkoušet můžete například zinkové masti.

Éterický olej z máty

Nejlepší bylinkou pro léčbu oparů je máta, a to v podobě esenciálního oleje. Obsažené antimikrobiální látky pomáhají bojovat s infekcí, máta navíc úžasně uklidňuje postižené místo.

Jedlá soda

Bílý prášek, který se tak hojně používá při pečení, se hodí i při léčbě oparů. Je silně antibakteriální a má schopnost opar léčit a vysušit. Takže, jak na to? Ze sody si připravte pastu. Jednoduše smíchejte půl lžičky sody a několik kapek vody. Touto směsí potírejte postižené místo (aplikujte hlavně na noc).

Vitamin E

Tento vitamin má schopnost urychlit hojení všech kožních neduhů a podráždění, včetně oparu. Ve formě olejíčku se snadno aplikuje, přes opar vytváří nepropustný film, kterým ho léčí.

Aloe vera gel

Tato bylina se v léčitelství používá již tisíce let a ne nadarmo jsou jí připisovány skvělé vlastnosti. Gel se dá aplikovat na spoustu kožních onemocnění a zranění, a to od spálenin, akné až po ekzémy. Ani léčba oparu není výjimkou. Aloe má úžasné uklidňující účinky a pomáhá s rychlejším a komfortnějším hojením.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat