Prostreno.cz

Domácí náprava popraskaných rtů. Vsaďte na med, citron nebo jojobový olej

Zase máte rty v jednom ohni a neustále si z nich okusujete suchou kůži? Pokud je na tuhle svízel krátký i váš oblíbený jelení lůj, vsaďte na silnější zbraně. Je docela dost možné, že máte po ruce hned čtyři!

Během sychravého podzimu má popraskané rty kdekdo. S trochou nadsázky by se dalo říct, že je to taková „sezonní civilizační choroba“. Jak dát věci zase do pořádku? Je štěstí, že na nevzhledný a pocitově nepříjemný nešvar skvěle zabírají i domácí prostředky. Znáte třeba tyhle?

Citron jako spása

Jednou z nejčastějších příčin, proč mají vaše suché rty tendence k odlupování, je nedostatek vitaminu C. Jaký plod má této živiny doslova na rozdávání? Bez zbytečného přemýšlení vás jistě napadne citron. Nanášejte si tedy jeho blahodárnou šťávu místo obvyklého balzámu, tahle péče funguje na jedničku! Nutno dodat, že zmíněnou tekutinu nemusíte po aplikaci oplachovat vodou, nechte ji hezky působit…

Kokosový olej je prostě jistota

Na kokosový olej doslova přísahá nejedna hospodyňka. Máte ho doma i vy? Pokud je vaše odpověď kladná, jste zachráněni. Mazlavý kuchyňský pomocník je pověstný svými úžasnými hydratačními vlastnostmi, což se vám právě teď nesmírně hodí. Jako bod navíc poskytne podrážděné pokožce ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy, zatímco značně urychlí její hojení.

Med, sladká léčba

Jedno z nejstarších sladidel v dějinách je ideálním a zcela nepřekonatelným lékem na rozpraskané rty volající o pomoc. Naneste jeho tenkou vrstvu rovnoměrně na ústa. Přibližně po 20 minutách smyjte pozůstatky (pokud jste si na nich už dávno nepochutnali), a jako tečku celé procedury použijte lékařskou vazelínu. Po pár opakováních této spolehlivé domácí kúry máte po starosti.

Jojobový olej. Taky možnost

Jojobový olej se získává lisováním bílých jadérek jojoby čínské, jinak známé jako pouštní ořech. Samotné plody se pak nápadně podobají žaludům a obsahují zhruba 60 % tekutého vosku. To je také důvod, proč má tento produkt bez barvy i zápachu skvělé hydratační schopnosti. Ovšem pozor, obsahuje také širokou škálu vitaminů i minerálů, které se o váš kosmetický problém urychleně „postarají“. Zkuste tedy „jojobové pomazání“, nemine se účinkem!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat