Prostreno.cz

Energií nabitý ženšen pomůže i zhubnout

Tisíce let známý přírodní lék, který se i dnes těší velké oblibě. Zázračnému kořenu ženšenu se u nás říká „všehoj ženšenový“, což mluví za vše. Pomůže s hubnutím, dodá energii a vitalitu nebo posílí imunitu.

V dnešní době se lidé uchylují zpět ke kořenům prastaré medicíny. Jedním ze stálic přírodní léčby je kořen ženšenu. Aby ne. Má mnoho pozitivních účinků na zdraví. Například Korejci používají čaj připravený z ženšenu coby energetický nápoj. Ženšenové víno pak má u tamních mužů pověst elixíru vitality. Tím ale jeho pozitivní účinky na zdraví nekončí.

Ženšenový čaj

Tento čaj se nezískává ze žádných čajových lístků, ale připravuje se z kořenů. V dnešní době seženete i kvalitní korejský sypaný čaj, který je ihned připraven k podávání. Jelikož má nápoj specifickou chuť, kterou lidé jej buď milují, nebo nenávidí. Leckdy se však kde kdo i přemůže. Proč?

Nikdy nezhubnete, pokud vaše snaha nebude zahrnovat odpovídající vyváženou stravu a dostatek pohybu. Existují však pomocníci, kteří vám v cestě za vysněnou postavou mohou výrazně pomoci. Ženšenový čaj je jedním z nich. Podporuje metabolismus, ale zároveň potlačuje chuť k jídlu. Ženšen je užitečný i v boji proti vysokému krevnímu tlaku, pomáhá ho totiž snižovat.

A taky ženy by měly znát pozitivní účinky ženšenového čaje, jelikož může přispět k dosažení hormonální rovnováhy. To se hodí například v období menopauzy, kdy jsou hormony v nerovnováze, a nejedna žena trpí nepříjemnými vedlejšími příznaky přechodu.

Pokud si začnete vychutnávat šálek ženšenové čaje, vypozorujete zlepšení kognitivních schopností. Je to proto, že bylina obsahuje adaptogen, díky němuž se tělo dokáže lépe vyrovnávat se stresem. A duševní pohoda je velmi důležitým aspektem při plánovaném hubnutí. Buďte v pohodě – a kila půjdou dolů samy.

Korejský ženšen

Existuje několik druhů této rostliny, nicméně nejlepší účinky na zdraví má pravý ženšen vypěstovaný v Koreji. Kořen obsahuje přírodní chemické látky zvané ginsenosidy, těm jsou přičítány hlavně antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Chcete se cítit plní energie a mít krásnou a pružnou pleť? Místo krémů na vrásky si pořiďte právě ženšen. Díky přítomným antioxidantům bojuje proti stárnutí kůže a do žil vlévá optimismus a energii. A je tu ještě jedna věc, která se vám bude líbit.

Sexuální zdraví je důležitou součástí života každého člověka. Tato exotická rostlina je jediným zdrojem přírodního testosteronu svého druhu. Mužům pomáhá zvýšit počet aktivních spermií a podporuje i správnou činnost nadledvinek a prostaty.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat