Prostreno.cz

Rajčata jsou skvělým antioxidantem

Rajčata jsou oblíbená po celém světě, a to nejen pro svoji specifickou chuť, ale i blahodárné účinky na lidské zdraví! Pomáhají totiž s hubnutím a jsou plné vitaminů a minerálů. Vylepšit mohou dokonce i váš zrak!

Rajská jablíčka jsou neodmyslitelnou součástí mezinárodní kuchyně a dodávají lahodnou chuť mnoha oblíbeným pokrmům. Z tohoto božsky červeného ovoce si můžete připravit i šťávu. Ta je přímo elixírem pro zdraví, protože je bohatá na živiny, má nízkou hodnotu kalorií a téměř žádný tuk. Navíc vypitím jedné sklenice šťávy dodáte tělu 74 % denního příjmu vitaminu C.

Skvělý antioxidant

Jedním z hlavních předností rajčatové šťávy jsou její antioxidační účinky. Je bohatá na beta-karoten a lykopen. Tyto látky jsou zodpovědné za její tmavě červenou baru, zároveň snižují riziko vývoje srdečních onemocnění. Obsažené antioxidanty a fytonutrienty zase chrání tělo před volnými radikály, které způsobují poškození buněk.

Ploché bříško

Čerstvý nápoj je plný vlákniny a funguje jako mírné přírodní projímadlo. Jeho pravidelná konzumace pomáhá stimulovat pohyb střev, zabraňuje zácpě a zlepšuje trávení.

Zdravé srdce

Rajčata obsahují vysoké množství lykopenu, vitaminu C, E a beta-karotenu. Všechny tyto složky mají pozitivní vliv na zdravé srdce. Lykopen pomáhá posílit cévní stěny a odstranit z krve cholesterol.

Podzimní detoxikace

Přímo zázračně na poli detoxikace těla působí právě šťáva z rajčat. Díky přítomnosti chlóru a síry pomáhá játrům a ledvinám lépe vykonávat jejich funkci čističe organismu. Obsažený draslík zase snižuje zadržování vody v těle.

Bystrý zrak

Rajčatová šťáva je nabitá fytonutrienty, jako jsou beta-karoten, lutein a zeaxantin. Tyto látky společně s vitaminem C chrání zrak před poškozením.

Životabudič

Vyměňte sklenici šumivého energetického nápoje za džus připravený ze zralých rajčat! Obsahuje totiž vyvážené chemikálie, které vrací tělo do původní formy, například po namáhavém cvičení.

Kocovinu? Ne, díky!

Na kocovinu existuje řada zaručených rad a tipů. Ale zkuste někdy po alkoholovém večírku vypít velkou sklenici rajčatového džusu. Uvidíte, jak se vám uleví.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat