Prostreno.cz

Skořici nepoužívejte jen do cukroví. Můžete ji i pít

Přichází doba pečení nejrůznějších sladkých dobrot, ke kterým se často používá i voňavá skořice. Ta však nedodává pokrmům jen chuť a vůni, ale pozitivně působí i na zdraví. Dopřejte ji tělu ve své nejlepší formě, a to namočenou ve vodě.

Dodržovat pitný režim je důležité i v zimním období. Nejvhodnější je pít čistou vodu, kterou můžete ochutit například citronem nebo bylinkami. Už vám její konzumace trochu leze krkem? Trošku si ji „vytuňte,“ a to skořicí. Toto oblíbené koření je nabité antioxidačními a antibiotickými vlastnostmi a jeho účinky na tělo jsou léčivé. Nevěříte?

Co je vlastně skořice?

Voňavá skořice pochází ze stálezelených tropických stromů zvaných skořicovník. Jedná se vlastně o aromatickou kůru, která se z těchto stromů slupuje a následně se suší. Že je tento proces vždy stejný? Co vás nemá. Při nákupu si dejte pozor na kvalitu. Nejlepší je produkt pocházející ze skořicovníku ceylonského, jež je původem ze Srí Lanky. Cejlonská skořice je považována za tu nejkvalitnější. (Silně aromatická a kůra po usušení tvoří tenké svitky, jejichž okraje se svinují dovnitř, takže na pohled vidíte takové dvojité ruličky.) A teď už k samotnému nápoji.

Proč pít vodu se skořicí?

Je to změna. Přichází vlezlá zima a vy nemáte chuť na kyselejší vodu s citronem? Přišel čas na nápoj se skořicí. Džbánek s vodou, do které dáte louhovat svitky, si můžete jednoduše postavit na pracovní sůl. Tento zázrak popíjejte po celý den.

Krásně vonící nápoj vám nebude jen chutnat, ale navíc tělu dodá i mnoho prospěšných látek. Díky přítomnosti antioxidačních složek se stane ochráncem imunitního systému, zároveň sníží hrozbu respiračních onemocnění nebo srdečních problémů.

Ženy také ocení jeho pozitivní vliv na tělo během menstruace. Dle výzkumu šálek teplé vody se skořicí pomáhá snižovat intenzitu nepříjemných křečí, které provázejí periodu. Uvedený nápoj je také skvělým parťákem při hubnutí, a to hlavně díky tomu, že potlačuje špatný cholesterol a zrychluje metabolismus. A další dobrá zpráva?

Pokud trpíte bolestí kloubů, nebo třeba artritidou, určitě byste měli do pitného režimu zařadit skořicovou vodu. Ta vám na základně protizánětlivých vlastností může přinést kýženou úlevu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat