Prostreno.cz

Co byste měli pít, když máte obtěžující zácpu

Pohyby vašich střev se zpomalily natolik, že situace už začíná být krajně obtěžující? Pak rychle vyrazte do obchodu pro jablečný, hroznový či švestkový džus. Udělá vám dobře nejen trocha pohybu, ale i tyto nápoje!

Zácpa je obecné označení pro poruchu zažívání, která se projevuje nejen sporadickým vylučováním, ale také nepříjemnými bolestmi břicha a častou únavou. Že tahle patálie právě „navštívila“ i vás? Pak jste jistě slyšeli, že příjem dostatečného množství tekutin je v tomto případě naprosto klíčový. A tím se vlastně dostáváme k zásadní otázce. Co pít, když vám střeva poněkud zlenivěla? Kromě vody a bylinkových čajů můžete vsadit i na tyhle zbraně!

Jablečný džus, ten chutná i léčí

Jablka jsou vynikajícím zdrojem antioxidantů, konkrétně pak flavonoidů a polyfenolů, jež nesmírně prospívají srdci i imunitnímu systému. Zároveň přispívají k vylučování škodlivých toxinů z organismu a poskytují preventivní ochranu před rakovinou, přičemž pomáhají normalizovat škodlivý cholesterol. Jsou tohle ale jediné důvody, proč si na nich v „tekuté verzi“ neprodleně pochutnat? Kdepak. Tato „medicína“ nabízí kromě rozpustné vlákniny také sorbitol, což je cukerný alkohol s laxativním účinkem. Každý doušek jablečného džusu tedy může představovat řešení problému i zaručenou první pomoc!

Šťáva z hroznů jako osvědčený přítel v nouzi

Již mnoho a mnoho studií poukázalo na to, že hroznový „mok“ má přímý vliv na sekreci inzulínu a dokáže regulovat cirkadiánní rytmy těla, tudíž je schopný zahnat nespavost. Některé poznatky dokonce naznačují, že jeho pravidelná konzumace urychluje spalování kalorií, což je informace, kterou nepochybně uvítají hlavně dietáři. Jak ale tenhle zázrak souvisí s ukončením zácpy? Je všeobecně známo, že hrozny jsou doslova nabité vlákninou a vykazují projímavé schopnosti. Stačí vám to jako odpověď i doporučení v jednom?

Švestkový džus. I ten se počítá

Když dojde řeč na švestky, někoho automaticky napadnou povidla, jiný je má spojené pro změnu se slivovicí. Tak samozřejmě, že něco takového se přímo nabízí, nicméně sladké plody modré až fialové barvy mají nesporné léčivé účinky. Zkuste tedy do pitného režimu zařadit i švestkový džus, který díky svému složení efektivně „popožene“ stávkující pohyby střev. A to je přece to, oč tu běží!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat