Prostreno.cz

Dopřejte si zkrášlující schopnosti brambor

Už vás deprimuje nadměrné padání vlasů, na jehož zmírnění absolutně nic nepomáhá? Pomozte si bramborou, která napraví situaci. Mimochodem, tato surovina také zpomalí proces stárnutí, stačí jen vědět, jak ji využít!

Že brambora patří mezi ty nejobyčejnější potraviny? Co vás nemá! Vždyť obsahuje požehnané množství vlákniny, antioxidantů, vitaminů i minerálů, což slibuje zajímavá zdravotní pozitiva. Pokud jde o léčivé schopnosti, její šťáva dokáže zatnout tipec bolesti hlavy a hravě si poradí také s překyseleným žaludkem. Věřili byste tomu, že tuto zemědělskou plodinu lze využít i jako kosmetiku? Tyhle zázraky svede na počkání!

Vypadání vlasů? Tomu už odzvonilo

Nechtěný a mnohdy alarmující úbytek hřívy je problém, který zasahuje obě pohlaví i všechny věkové kategorie. Mezi hodně časté příčiny patří užívání některých léků, dědičnost, nadmíra stresu, náhlé změny v jídelníčku, těhotenství nebo poruchy štítné žlázy. Odborníci za hlavní viníky označují rovněž prodělané infekce či hormonální nerovnováhu. Ať už ale pomyslný vítr fouká odkudkoli, řešení dané patálie představuje kombinace bramborového nektaru s gelem ze sukulentu aloe vera. Masírujte si získanou směsí pokožku hlavy pravidelně, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

Maska pro zdraví a lepší kondici

Používáte fén, žehličku či kulmu? Pak vám asi nemusíme říkat, že přesně tyto stylingové přístroje vlasům dvakrát nesvědčí, protože jejich sálající horko narušuje strukturu koruny krásy, přičemž může napáchat i nevratné škody. Jakou péči můžete zvolit, abyste odvrátili katastrofu? Stejně jako v předchozím případě vsaďte na aloe s bramborou, ovšem do zlepšováku nyní přidejte trochu medu. Masku naneste po celé délce vlasů a nechte působit alespoň 20 minut, poté ji opláchněte vlažnou vodou. Čím častěji celý proces zopakujete, tím samozřejmě lépe.

Elixír mládí, co se nezdá

Jak již bylo zmíněno výše, stará dobrá „erteple“ má zajímavé nutriční složení. Proč tedy bramboru nevyužít ve svůj kosmetický prospěch? Tradiční tuzemská příloha nabízí měď, která podporuje tvorbu kolagenu a elastinu. Obohatí vás také o fosfor, jenž přispívá k regeneraci kožních buněk, nechybí ani ostatní cenné složky zpomalující biologický proces stárnutí – kupříkladu vitamin C a vápník. Ptáte se, jak tato pozitiva dostat na svůj obličej? Zkrátka si bramborovou šťávou ošetřujte pokožku dennodenně, vážně nebudete litovat!

Zdroj: www.beautytips.com, www.eatthis.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat