Prostreno.cz

Každá žena by si měla dát občas čaj z maliníku

Věříte v sílu bylinek? Pak si čas od času dopřejte nápoj připravený z „malinového listí“. Kromě toho, že příznivě ovlivňuje pohlavní orgány, zvyšuje šance na početí a zlepšuje náladu, podílí se také na detoxikaci organismu.

Máte potíže v reprodukční sféře? Nebo vás měsíc co měsíc ničí silné menstruační bolesti, které vás naprosto vyřazují z provozu? Buď jak buď, nezapomínejte, že v tom nejste sama. Skočte si do nejbližšího bylinkářství nebo lékárny pro maliník. Tato bylinka jakožto tichý spojenec žen vám nabízí své služby. Na kolika frontách že bojuje? Málo jich zrovna není.

Pomocník při početí i regenerace po porodu

Nevinně se tvářící maliník obecný má skvělé schopnosti. Čaj z jeho listů mírní křeče i nepohodu v období menstruace, může být tedy vítanou spásou. Zároveň podporuje dozrávání a uvolnění vajíčka, čímž pozitivně působí na plodnost. Bývá rovněž doporučovaným prostředkem v posledních týdnech těhotenství, neboť stimuluje pohyby hladkého svalstva, tudíž je skvělou přípravou na porod. Krátce po něm zase pomáhá ke stažení a zavinutí dělohy. Rovněž příznivě ovlivňuje ženské pohlavní orgány a dobře se uplatní po antibiotikách naordinovaných na záněty vaječníků. Tím však jeho dobrodiní ještě zdaleka nekončí. Co dalšího má tato bylina pod palcem?

Uklidnění od stresu i famózní kosmetika

Maliník se může pochlubit vysokým podílem celé řady vitaminů skupiny B. K čemu jsou dobré? Hrají důležitou roli v přeměně živin na energii, snižují hladinu stresového hormonu kortizolu a regulují škodlivý cholesterol. Načerpáte z něj také poctivou dávku „céčka“ potřebného pro imunitní systém, kondici vlasů i pojivové tkáně.

Harmonizátor nejen pro trávení

Medikament s malinovou vůní platí za skutečně bohatý zdroj hořčíku. Tato živina je nezbytná pro správnou funkci více než 200 enzymů, přičemž má velký vliv na zdraví cév, svalů, kostí a zubů. Ovlivňuje však i úroveň cukru v krvi a celkovou náladu. Rovněž se podílí na detoxikaci a „dohlíží“ na bezproblémové trávení.

Prevence anémie, co se šikne

Typicky ženská bylina nabízí také železo, a nejedná se o žádné titěrné množství. Zmíněný minerál je nesmírně důležitý pro prevenci a dokonce i odvrácení anémie. Ovšem pozor, pole jeho působení je možná ještě širší, než vůbec tušíte. Železo je totiž prospěšné pro metabolismus, zatímco zlepšuje funkce mozku. Obzvláště užitečné je pro osoby trpící nespavostí či syndromem neklidných nohou.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat