Prostreno.cz

Kosmetická využití vajíčka

Chcete nakopnout pomalý růst hřívy? Nebo byste raději zmenšili rozšířené póry, jež vás už nějaký ten pátek dohánějí k šílenství? Pomoc nabízí vajíčko, které navíc ošetří i vaše suché a popraskané ruce!

Že vajíčko je naprosto obyčejnou surovinou? O tom by se dalo dlouze polemizovat. Ve starověku ho totiž filozofové vnímali jako symbol světa, přičemž skořápka představovala zemi, bílek vodu a žloutek zase oheň. V jiných obdobích a kulturách „dáreček z kurníku“ představoval nesmrtelnost a životní sílu. Čím by mohl být pro vás? Asi vás poněkud překvapí, že naprosto famózní kosmetikou. K čemu se takové vejce náramně hodí?

Zábal na popraskané ruce

Suchá kůže od nehtů až po zápěstí? Tak tu má v tomhle ročním období kdekdo. A není to žádné terno! Možná je na vině venkovní chladný vzduch. Ovšem strůjci svědivé a zarudlé svízele klidně mohou představovat i drsné chemické přípravky, jež využíváte při úklidu. Buď jak buď, s řešením problému přichází vajíčko, respektive jeho žloutek. Promíchejte ho se lžící olivového či slunečnicového oleje. Získanou směs vetřete do rukou a „zábal“ překryjte igelitovou fólií. Zbývá už jen vyčkat 30 minut, než se odeberete do koupelny. Tam smyjte všechny pozůstatky.

Rozšířené póry? Těm už odzvonilo

Pokud den co den před zrcadlem spíláte nad tím, že velikost vašich pórů přesahuje únosnou mez, i v tomto případě lze využít schopnosti slepičího produktu. Tentokrát však půjde o bílek! Ten ve formě masky aplikujte na problémové oblasti. Jakmile po několika minutách zaschne, což bezpečně poznáte jemným pnutím, opatrně ho sloupněte. Tenhle domácí fígl zbaví pleť přebytečných olejů a nečistot, což zdárně přispěje ke zmenšení rozšířených pórů. Zároveň podpoří i regeneraci kožních buněk a poskytne pokožce hloubkovou výživu. Proč to nevzít jedním šmahem, no ne?

Zlepšená kvalita vlasů, která vás nemine

A zpátky na značky, tedy k vaječnému žloutku. Seznámíte-li ho s kokosovým olejem, máte k dispozici zaručený zlepšovák na podporu i toho nejpomalejšího růstu vlasů. Kombinace obou ingrediencí nabízí nejen dávku zdravé hydratace, ale i vysoký podíl vitaminu E, bílkovin a minerálů, včetně železa a zinku. Výživná vzpruha povzbudí vlasové folikuly a rovněž zlepší cirkulaci krve, proto předchází také vypadávání. Aplikujte mix těchto kuchyňských ingrediencí přímo ke kořínkům a nechte pár minut působit. Pravidelné opakování brzy přinese výsledky!

Zdroj: https://www.emedihealth.com/skin-beauty/eggs-beauty-benefits, https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/food-news/magical-ways-egg-can-solve-your-skin-and-hair-problems/photostory/69515699.cms





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat