Prostreno.cz

Grapefruitový džus zabrání bezhlavému přejídání

Grapefruitový džus je jednou z nejrozšířenějších a chutnějších ovocných šťáv na trhu a zároveň poskytuje řadu působivých přínosů pro zdraví. Jak se pravidelná konzumace odrazí i na vašem zdraví?

Grapefruitová šťáva, tedy ovocná šťáva pocházející z grapefruitu, což je plod stromu s vědeckým názvem Citrus x paradisi, je velmi specifická. Tato šťáva má typicky bohatou růžovou až světle červenou barvu. Chuť může být až extrémně kyselá, proto se šťáva z grapefruitů doslazuje. To však nic nemění na tom, že uvedený nektar obsahuje vysokou úroveň vitaminu C, železa, bílkovin, různých druhů vlákniny a přírodních cukrů. Navíc můžete počítat i s potřebnými antioxidanty. Co se stane, pokud grapefruitový džus budete pít pravidelně?

Ztráta váhy

Vzhledem k tomu, že grapefruitová šťáva má poměrně málo kalorií, ale spoustu živin, může vám pomoci překonat pauzu mezi jídly a zabránit přejídání. To se v rámci novoročních diet nesmírně hodí!

Léčba zánětu a horečky

Tradiční užívání této šťávy v rámci lidového léčitelství zahrnovalo její aplikaci při horečkách a zánětech v různých částech těla. S antioxidanty a jedinečnými aktivními látkami v nektaru dochází ke zmírnění bolestí, což je velmi ceněný vedlejší účinek.

Zdraví srdce

U některých účinných látek v této šťávě bylo zjištěno, že snižují hladinu cholesterolu. Pokud budete jíst celé ovoce, efekt je ještě zřetelnější, a to díky přítomnosti pektinu v plodech. Ovšem i šťávy mohou pomoci zvýšit vaše kardiovaskulární zdraví a chránit před koronárními onemocněními srdce.

Zesílený imunitní systém

Více než 120 % doporučené dávky vitaminu C. Neříkejte, že šálek grapefruitového džusu během období chřipek nepotřebujete! Mimochodem, existuje jen málo odrůd šťáv, které mohou dramaticky ovlivnit váš imunitní systém, a nektar z grepu je jednou z nich.

Kontrola cukrovky

Studie potvrdily, že grapefruitová šťáva je schopna regulovat hladinu cukru v krvi a zabraňovat nebezpečným špičkám a poklesům, kterým se diabetici musí vyhnout.

Léčba nespavosti

Někteří lidé pijí grapefruitový džus před spaním, protože jisté těkavé kyseliny a antioxidanty v této šťávě mohou snižovat stresové hormony a ovlivňovat nervový systém. Tak na zdraví!

Zdroj: www.befit.com, www.healthline.com





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat