Prostreno.cz

Poznejte anděliku čínskou. Posiluje kosti a bojuje proti stresu

Znáte anděliku? Pokud jste s ní dosud neměli tu čest, je nejvyšší čas to napravit. Tento unikát přírody ve vteřině navodí dobrou náladu a zapůsobí proti zánětům. Poskytne i prevenci před rakovinou.

Andělika čínská je tradiční bylinka z čeledi miříkovitých, jejíž blahodárné účinky na lidský organismus jsou využívány již od 6 st. př. n. l. Největší pozornost směřuje ke kořeni této rostliny, neboť obsahuje velké množství vitaminů, aminokyselin, organických sloučenin a dalších prospěšných látek, které ovlivňují zdraví tím nejpříznivějším způsobem. Na pultech obchodů seženete tento přírodní zázrak ve formě čaje, kapslí, kapek nebo prášku. Ať už ale zvolíte jakoukoli variantu, o tyto famózní účinky rozhodně nepřijdete!

Efektivní posilovna kostí

Není žádným tajemstvím, že s procesem stárnutí mění kosti svou strukturu i složení, přičemž postupně ztrácí svou přirozenou schopnost regenerace. Tedy alespoň tak smýšlejí odborníci, kteří této problematice zasvětili hned několik rozsáhlých studií. Vážně ale musíme čekat, až se onemocnění zvané osteoporóza zeptá? Kdepak. Vhodným preventivním prostředkem je právě andělika, jež prokazatelně zabraňuje úbytku kostní hmoty. Přesně z tohoto důvodu je ve vědeckých kruzích vnímána jako báječná kostní výživa.

Stopka zánětů, které páchají velké škody

Pokud trpíte chronickým zánětem a obáváte se, že stálý příjem chemických léků negativně ovlivní vaši celkovou kondici, zvažte, že svou domácí lékárnu rozšíříte o sáček s andělskou sušenou bylinkou. Je všeobecně známo, že má úžasné protizánětlivé schopnosti, tudíž může být součástí nejedné ozdravné kúry.

Dobrá nálada, která nedá splínům žádnou šanci

Cítíte se pod tlakem, jste podráždění a občas se vám nedaří usnout? Na všechny tyto problémy existuje jedno spolehlivé řešení. No jistě, že rostlinka, jíž jsou věnovány tyto řádky! Poznatky nedávného amerického výzkumu informují o tom, že její obsažené složky snižují úzkost a působí antidepresivně, přičemž přináší rovnováhu těm, kteří se ocitají pod palbou všudypřítomného stresu. Zároveň navozují relaxační pocit klidu, pohody a harmonie! Není tohle ten správný doping, který jste tak dlouho hledali?

Prevence rakoviny. Té není nikdy dost

Na antioxidanty se v dnešní době klade hodně velký důraz. A není se čemu divit, vždyť jde o látky, jež zabraňují poškození buněk DNA škodlivými volnými radikály. Tím dle mínění specialistů ve značné míře přispívají k prevenci rakoviny, zejména tlustého střeva, prsu, plic a prostaty. Proč o tom mluvíme? Důvod je jasný, zmíněná tradiční bylinka patří mezi hodně bohaté antioxidační zdroje, proto je její pravidelná konzumace vřele doporučována.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat