Prostreno.cz

Pachy a nečistotu zlikviduje křemelina

Jak se při jednom zbavit vrásek i odolných skvrn na podlahových textiliích? To je snadné, použijte křemelinu, která jako zázračný medikament posiluje imunitu a prospívá trávení. S její pomocí lze vyrobit i parádní zubní pastu!

Ještě jste se s křemelinou nikdy nesetkali? Pak vás s vaším dovolením rychle seznámíme! Jedná se o horninu, jež je vytvořena ze schránek zkamenělých rozsivek (jednobuněčné mikroskopické řasy s křemičitanovými schránkami). Z nich se pak velmi jemným drcením připravuje práškový produkt, který je jako doplněk stravy stále oblíbenější. Co všechno má křemelina „pod palcem“?

Ani zrnko nazmar, doporučují odborníci

Zmíněný sypký medikament díky vysokému obsahu stopových prvků i minerálů posiluje imunitní systém, čímž chrání organismus před škodlivými volnými radikály. Rovněž podporuje trávení, neboť odstraňuje zácpu, průjem i nadýmání. Výborně působí také proti kardiovaskulárním chorobám, poskytuje prevenci před osteoporózou a zvyšuje energii. Toť k vnitřnímu užívání „zdravé horniny“. Ovšem pozor, tento poklad doma oceníte i z jiných důvodů. K čemu se hodí přímo báječně?

Základ pro vlastní zubní pastu

Jste toho názoru, že zubní pasty jsou čím dál dražší, nicméně kvalita jejich vysoké ceně vůbec neodpovídá? Vyhrňte si rukávy a udělejte si vlastní – takovou, která z chrupu spolehlivě odstraní skvrny, sníží jeho citlivost a poskytne mu vhodnou výživu. Proces „výroby“ není žádná věda, stačí křemelinu promíchat s kokosovým olejem a přidat malé množství mátového esenciálního oleje. Může snad být něco snazšího?

Famózní omlazující maska

Naprosto unikátní složení produktu, jemuž jsou zasvěceny tyto řádky, výrazně přispívá ke zpomalování biologického procesu stárnutí, jelikož omezuje tvorbu vrásek, zatímco stimuluje produkci kolagenu, který pokožku činí pružnou a elastickou. Jak tyto benefity dostat na svůj obličej? Seznamte křemelinu s vodou, čímž vznikne báječná pleťová maska. Ideální doba působení je zhruba 20 minut, poté masku opláchněte.

Účinný čistič koberců, který se nezdá

Potřebují vaše podlahové textilie zase trochu oživit, aby se jim navrátila původní krása a přitažlivost? Dopřejte jim ošetření v podobě zmíněného multifunkčního doplňku stravy. Smícháte-li ho s pár kapkami vašeho oblíbeného esenciálního oleje a špetkou jedlé sody, získáte úžasný čisticí prostředek na koberce i rohožky. Ten nejenže spolehlivě likviduje pachy, ale také vyžene i roztoče a blechy, a zároveň „vzkřísí“ omšelé barvy.

Zdroj: https://www.verywellfit.com/food-grade-diatomaceous-earth-4172762, https://www.theprairiehomestead.com/2014/01/diatomaceous-earth-homestead.html





Celkem 1 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat