Prostreno.cz

Bylinkové čaje na pálení žáhy

Ačkoli se říká, že dobrého nepálí, v případě žáhy to rozhodně neplatí. Ta si totiž nevybírá! Čím se na tuhle nepříjemnou svízel dá vyzrát? Vyzkoušejte mocné schopnosti bazalky, fenyklu, heřmánku nebo ibišku.

Nadmíra stresu, nezdravý jídelníček, nedodržování pitného režimu či užívání některých léků. Tohle všechno může způsobit pyrózu neboli pálení žáhy „natotata“. Tedy alespoň podle názoru odborníků! Pokud tímto způsobem trpíte i vy, měli byste vědět, že v neblahé situaci se lze obrátit i na přírodní prostředky. Které mají v tomto ohledu tu nejlepší pověst?

Bazalka jako léčivá ingredience

Že vás nikdy nenapadlo nachystat si bazalkový čaj? Vidíte, o hodně jste přišli. Aromatický horký nápoj je kupříkladu skvělým tonizačním prostředkem, jenž poskytuje podporu ledvinovým funkcím a usnadňuje průchod vzniklým kamenům. O bazalce je také známo, že má mírné antibiotické účinky, uklidňuje pocuchané nervy a normalizuje úrovně rozkolísaných hormonů, zatímco navozuje dobrou náladu. Jenže pozor, stejně dobře zabírá i na problematické trávení! Proč toho tedy nevyužít?

Ani fenykl vás nenechá ve štychu

Na základě mnoha odborných studií se prokázalo, že éterické oleje obsažené v tomto přírodním pokladu usnadňují pohyb potravy ve střevech, což je také důvod, proč je tento zachránce vnímán jako výborný domácí prostředek proti pálení žáhy, nadýmání i pocitu plného břicha. Málokdo tuší, že fenykl příznivě ovlivňuje nervovou soustavu, přičemž přispívá i k regulaci škodlivého cholesterolu. Můžete to tedy vzít jedním šmahem!

Heřmánek nefunguje jenom jako ukolébavka

Aromatický patron zdraví má v lidovém léčitelství hodně dobrou reputaci. A nejen pro své „uspávací vlastnosti“! Kromě toho, že napomáhá pocení a urychluje hojení ran, přichází k duhu také při zánětech spojivek, zatímco reguluje hladinu cholesterolu. O heřmánku se také všeobecně ví, že se s elegancí sobě vlastní dokáže vypořádat i s palčivým problémem, o němž je právě řeč.

Ibišek? Ten je sázkou na jistotu

Ibiškový čaj je bohatý na antioxidanty. Věděli jste, že snižuje vysoký tlak, posiluje imunitu a ulevuje od menstruačních křečí? Rovněž je fenomenálním medikamentem při jakýchkoli obtížích gastrointestinálního traktu, tudíž na něj klidně můžete vsadit. Vždyť to, že má prazvláštně červenou barvu, ještě není důvodem, abyste se mu vyhýbali. Nebo snad ano?

Zdroj: https://www.health.harvard.edu/diseases-and-conditions/herbal-remedies-for-heartburn, https://www.mindbodygreen.com/articles/natural-remedies-for-acid-reflux





Celkem 3 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat