Prostreno.cz

Kde hledat pomoc, pokud trpíte anginou pectoris

Přírodní léky, které pomáhají v počáteční fázi léčby anginy pectoris? Sáhněte do svých domácích zásob, jež vám uleví od příznaků nemoci i bolestí! Na které běžně dostupné položky se můžete spolehnout?

Angina pectoris (AP) je jednou z forem tak zvané ischemické choroby srdeční. Nejčastěji jde o bolest na hrudi po námaze, kdy srdce zjednodušeně řečeno vyžaduje více kyslíku, což mu zúžená céva nemůže zařídit. Pokud jde o léky, mezi základní požadavky na léčbu anginy pectoris patří dusičnany a nitráty, které pomáhají při zvětšování a uvolňování krevních cév. Dalším běžně užívaným léčivem je nitroglycerin. Ten bývá k dispozici ve formě kožních náplastí a pilulek. Existuje však i řada domácích léků, které mohou pomoci snížit bolest při tomto druhu nemoci. Tyhle vás ve štychu nenechají!

Aspoň na chvíli vegetariánem

Vyhněte se skopovému masu, protože je velmi bohaté na cholesterol. Stejně tak by měla být snížena spotřeba mléčných výrobků. Pokud snížíte příjem tuků a cholesterolu a zároveň do své stravy zahrnete víc ovoce a zeleniny, můžete léčbu anginy pectoris urychlit.

Mocný citron

Citron patří k nejdostupnějším domácím lékům anginy pectoris. Zkuste do sebe dostat aspoň jeden kousek každý den. Můžete jej nakrájet do salátů, nebo ho vymačkat do vody. Věřte, že uděláte jedině dobře. Citron pomáhá vyhnout se akumulaci cholesterolu, čímž zabraňuje jakémukoli blokování v cévách. Je to přirozený odstrašující prostředek pro anginu pectoris.

Když se navíc citronová šťáva smíchá s teplou vodou a lžící medu, vznikne povzbuzující a léčivý nápoj. (Podávejte na prázdný žaludek.) Kromě citronu můžete každý den jíst ananas, pomeranče a hrozny. Poslední jmenované také snižují riziko srdečního záchvatu, mírní bolesti při a zvyšují kvalitu dechu.

Všudypřítomný česnek

Česnek je celosvětově známý jako nejlepší lék na všechny druhy onemocnění srdce. Užívání 2–3 stroužků syrového česneku (ideálně ráno) při angině pectoris dělá divy. Aby byl maximálně účinný, je nutné dodržet pravidelnost v podávání!

Listy bazalky

Bazalka indická neboli tulsi je zvlášť pro obyvatele Indie účinným lékem a zázrakem. Právě ona totiž léčí symptomy uvedené anginy. I když je nejlepší každé ráno žvýkat několik čerstvých listů bazalky, i s čajem ze sušené bylinky naděláte „hodně parády“.

Cibule

Cibulová šťáva je sice trochu drsná na chuť, ale pokud ji stejně jako bazalku užíváte hned ráno, okamžitě dojde k regulaci hladiny cholesterolu.

Petržel

Petržel je uznávána jako jeden z hlavních domácích léků pro léčbu anginy pectoris. Lze ji užívat buď v sušené, nebo čerstvé formě. Také se doporučuje pít petrželový čaj. A ta nejdůležitější informace na závěr? Kromě těchto potravin a nápojů choďte na pravidelné malé procházky, které regulují bolesti vyvolané tímto typem anginy.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat