Prostreno.cz

Cvičením si můžete prodloužit život, ale nezhubnete, tvrdí vědci

Už několik týdnů pravidelně sportujete s tím, že chcete vylepšit svoji linii? Tak bacha, pohyb jako zeštíhlující zlepšovák zřejmě selhal na celé čáře! S nadváhou vám tedy nepomůže, ovšem snížit riziko vážných chorob, to on prý umí!

První měsíce roku si návštěvníci posiloven i dalších center se sportovním zaměřením doslova podávají dveře. Někdo se chodí vypotit na hodinu aerobiku, zatímco jiný s vypětím sil zvedá těžká závaží nebo uhání na běžeckém pásu. Ačkoli provozovaná cvičení jsou různá, cíl je pro všechny jasně daný. V rámci novoročního předsevzetí pořádně vyladit křivky. Je to i váš případ? Pak si vyslechněte tvrzení vědců, kteří překvapují s tím, že proléváním potu cesta k vytoužené postavě vážně nevede. Měli byste pověsit tepláky na hřebík a svalit se na gauč?

Tělocvik se prý dost přeceňuje. Opravdu?!

Tým výzkumníků vedený předním britským kardiologem Aseemem Malhotrou na základě svého výzkumu tvrdí, že zatímco pravidelná fyzická aktivita skutečně snižuje riziko kardiovaskulárních chorob, rakoviny, demence a cukrovky, čímž přispívá k dlouhověkosti, s hubnutím až tak nesouvisí. Tento poměrně šokující „objev“ zasáhl fitness svět jako blesk z čistého nebe, přičemž se samozřejmě řeší, zda jde o podložený fakt, nebo hloupý vtip. Jak na něco takového odborníci přišli?

Experti dlouhodobě monitorovali několik desítek jedinců různého věku. U všech respondentů pak bedlivě pozorovali stravovací návyky, zdravotní stav i čas, kteří dotyční věnovali sportu. Po pár týdnech došlo na finální analýzu, jež přinesla vskutku nečekané závěry. Jste na ně zvědaví? Zde je máte černé na bílém, ale raději si na to sedněte…

Jídlo jako viník. Všeho

Jmenovaný doktor srdcí Aseem Malhotra se ve stínu získaných poznatků netají názorem, že cvičením se zkrátka nespálí dostatek kalorií přijatých z běžně konzumovaných potravin. Bez ohledu na to, jak se ve fitku „dřete“, pokud prý občas zhřešíte nějakou „tučnější“ zakázanou dobrotou, potíte se prý úplně zbytečně. Sport vás tedy sice může ochránit před smrtelnými chorobami, ale rozhodně vám nepomůže zbavit se nežádoucích kil – alespoň to je postoj uvedeného lékaře. To jsou ale věci, panečku…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat