Prostreno.cz

Konzumace grapefruitu chrání tělo před rakovinou

Honí vás mlsná? Místo cukrem napěchovaných sladkostí si dopřejte raději grep. Věděli jste, že zreguluje cholesterol, pomůže s hubnutím a přispěje k ochraně před rakovinou? Dodá také potřebné tekutiny, bez kterých se vaše tělo neobejde.

Mandarinek už jste se přejedli, citrony jsou pro vás příliš kyselé a pomeranče vám nikdy nechutnaly? Dejte si grep! Ovoce, jehož domovinou je karibský ostrov Barbados, nejenže může vyřešit vaše dilema ohledně chutné svačinky, tenhle poklad platí i za učiněnou studnici zdraví. Ptáte se, jaké výhody vám nabízí? Tady je máte černé na bílém!

Prevence rakoviny, které je třeba

Poznatky jedné z posledních studií, jež byly publikovány v magazínu American Cancer Society, informují o tom, že zmíněný exotický drahokam nabízí úctyhodné množství antioxidantů zabraňujících rozvoji rakovinových buněk. Pod svrchní ochrannou vrstvou na vás však čeká i poctivá dávka vitaminu C, jež přispívá k zesílení imunity. To k prevenci před nejobávanější chorobou dnešní doby samozřejmě hodně přispívá.

Vítaná pomoc při hubnutí

Jste právě v období diety? Máme pro vás zlepšovák, díky němuž vám shazování nadbytečných kil půjde jako po másle. Je prokázáno, že lahodný zázrak pocházející z tropického ráje obsahuje významný podíl enzymů, jež jsou spojovány s rychlejším metabolismem. Odborníci však šťavnatého dobrodince vychvalují do nebes i z jiného důvodu. Už po pár soustech dokáže navýšit energetickou hladinu, což se hodí nejen při cvičení.

Regulace cholesterolu. Nehodí se vám?

Rozsáhlý americký výzkum zveřejněný v odborném časopise Journal of Agricultural and Food Chemistry prokázal, že nutričně vyvážené složení grapefruitu přispívá k regulaci škodlivého cholesterolu. Právě proto je tento plod vnímán jako spolehlivá prevence kardiovaskulárních onemocnění, tudíž se rozhodně vyplatí zařadit ho do jídelníčku.

Libo dávku hydratace? Může být

Grepu nelze „odpárat“ ani to, že se skládá hlavně z vody, konkrétně pak z 90 %. Mimochodem, to je jeden z nejvyšších obsahů tekutiny v jakémkoli ovoci. Pokud máte potíže se splňováním denního pitného režimu, o důvod víc, proč si tohoto kulatého „vodníka“ z obchodu nosit častěji. Milerád vám totiž pomůže s hydratací, která je pro tělo naprosto zásadní!

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3244646/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat