Prostreno.cz

Bolest hlavy. Tipy, které vás dostanou z nejhoršího

„Bolehav“ vás zase naprosto vyřadil z provozu? Ještě dřív, než sáhnete po prášcích z lékárny, si zkuste dát čaj. Přímo se nabízí heřmánkový, rozmarýnový nebo pampeliškový! Než ho dopijete, na chemické medikamenty už si ani nevzpomenete. Vsadíte se?

Bolesti hlavy představují pořádně veliký socioekonomický problém. Ze statistik jednoznačně vyplývá, že ty chronické postihují zhruba pětinu obyvatel starého kontinentu. Pacienti se pak dělí do dvou hlavních skupin, přičemž v té první jsou ti, kteří tímto nešvarem trpí několik hodin či minut, ve druhé zase nešťastníci, co s obkladem na čele polehávají i týden. Do jaké kategorie patříte vy?

Tak či tak, mějte na paměti, že v nouzi nemusíte spoléhat jen na chemické prášky, před jejichž pochybným složením varuje nejeden odborník. Co takhle bylinky? Konkrétně tyto pomáhají také a nehrozí z nich žádné vedlejší účinky!

Heřmánek jako parádní první pomoc

Rumánek, tedy alespoň tedy podle lidového názvosloví, je ve většině případů spojován s navozením ospalosti. Tak jistě, do říše snů vás tato populární bylinka doprovodí téměř okamžitě, nicméně i v jiných „oborech“ se báječně uplatní. Už jste někdy zaslechli informaci, že na heřmánkový čaj můžete vsadit i tehdy, pokud vás deprimují bolesti hlavy či zubů? O úlevu se postará jak jeho unikátní složení, tak silné protizánětlivé vlastnosti. Být vámi, jdeme postavit vodu…

Rozmarýn bojuje na vícero frontách

I rozmarýn dokáže velké věci – tedy zejména v případě, jde-li o léčbu nepříjemných neduhů. Nejenže ulevuje od stresu, obnovuje také správné funkce pošramoceného zažívání, tlumí příznaky revmatoidní artritidy a přispívá k normalizaci krevního tlaku. Jenže to nejsou jediné důvody, proč ho milovat! Vzhledem k tomu, že zlepšuje krevní oběh, podporuje přísun kyslíku do mozku. Výsledkem je pak odeznění „bolehlavu“, který tak otravuje život.

Pampeliška. Ani ta vás nezklame

Mnohdy podceňovaná pampeliška se může pochlubit vskutku zajímavým nutričním složením. Když ji zalijete horkou vodou, z nápoje pak načerpáte celou řadu antioxidantů, požehnaně vlákniny a širokou škálu vitaminů i minerálů. Máme-li být konkrétní, jmenovitě se jedná o vitaminy C, A, K, D a B6, stejně jako vápník, draslík, hořčík a železo. Právě nedostatek posledního prvku bývá často spojován s bolestmi hlavy. Doplníte tedy jeho úrovně prostřednictvím tohoto přírodního pokladu, čímž nad otravnou patálií elegantně vyzrajete?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat