Prostreno.cz

Ničivou migrénu utiší spolehlivé domácí prostředky

Když je vám ouvej, ládujete se farmaceutickými léky, jejichž příbalový leták obsahuje i dlouhý seznam možných vedlejších účinků? Zkuste místo nich dát šanci raději mátě, smrkové inhalaci nebo bylinkovému vyprošťováku!

Migréna podle expertních odhadů s průkaznými daty tíží až milion našinců. Patříte mezi ně i vy? Pak víte až moc dobře, že palčivá bolest hlavy, jež zpravidla přetrvává od dvou hodin do třech dnů, není žádná výhra. O dalších symptomech spojených s tímto chronickým onemocněním, jako jsou kupříkladu nevolnosti, pocity na zvracení či nesnášenlivost světla, raději ani nemluvit. Spoléháte se v krizových situacích na prášky z lékárny, přičemž trpělivě čekáte, jestli vůbec zaberou? Vsaďte raději na „tutovku“ v podobě těchto domácích prostředků!

Mátový čaj. Ten pomáhá na více frontác

Když se řekne máta peprná, kdekoho asi jako první napadne nevolnost či problém se zažíváním. Tak samozřejmě, s těmito nešvary si typicky vonící léčivka skutečně dokáže snadno poradit, jenže tím výčet jejích schopností zdaleka nekončí. Odborníci na základě mnoha studií došli k názoru, že mátový čaj je efektivním řešením při jakýchkoli bolestech, neboť funguje srovnatelně s aspirinem – jedním z nejznámějších protizánětlivých léků. Už se vám vaří voda v konvici?

Smrková aromaterapie? Ta zabere vždycky

Máte rádi vůni lesa? Ne, samozřejmě vás teď nechceme poslat mezi jehličnany, abyste se tam procházeli a „nasávali“ to kouzelné přírodní aroma. Bohatě stačí, když si pár kapek esenciálního smrkového oleje vetřete do spánků. Tím totiž nenáviděná migréna složí všechny zbraně a dá se na ústup! Tenhle malý voňavý fígl rovněž pozvedne vaši energetickou hladinu, což také nelze opomenout.

Bylinkový vyprošťovák, co má grády

Pokud vám přijde, že výše zmíněné medikamenty jsou slabým „čajíčkem“ na vaše bolístky, známe recept na poněkud silnější kalibr. Budete potřebovat 250 gramů sušené meduňky, 10 gramů citronové kůry, 5 gramů mletého muškátového oříšku, stejné množství skořice a půl litru vodky. Zmíněné přísady zalijte alkoholem a nechte na světlém místě louhovat v uzavřené nádobě sedm dní. Následně sceďte a výtvor uložte do temna. Při potížích s „bolehlavem“ vás dvě lžíce denně dostanou z nejhoršího!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat