Prostreno.cz

Ovesné vločky umí nahradit i suchý šampon

Kdo by to byl řekl, že sáček ovesných vloček lze uplatnit hned na několika frontách! Už vás někdy napadlo nasypat si tuto potravinu na hlavu? Že ne? Pak byste to měli zkusit!

Ovesné vločky právem spadají do kategorie zdravé výživy, neboť se mohou pochlubit skutečně působivým množstvím cenných živin. Pravdou je, že jim v tomhle jen máloco dokáže konkurovat! Ovšem pozor, kromě zajímavé nutriční hodnoty mají i další pozitivum, kterým je jejich všestrannost. K čemu všemu lze tento vychvalovaný obilný výrobek využít?

Sbohem, nenáviděné pupínky

Vločky nejsou jen zdravou snídaní, za kterou by vám odborníci udělili velký pochvalný puntík. Skvěle totiž fungují i jako kosmetika, přičemž si dokážou poradit nejen s akné, ale i rozšířenými póry a černými tečkami. Zároveň vyrovnávají tón pleti, celkově zlepšují její stav, předcházejí vyrážkám a zpomalují tvorbu vrásek. Smíchejte je s pár kapkami jablečného octa a jednou čajovou lžičkou medu. Získanou masku nechte 20 minut působit, poté ji smyjte vlažnou vodou.

Suchý šampon. Levný a účinný

Když člověk nemá čas na mytí vlasů, je suchý šampon vítanou spásou. Ovšem jeho balení není bezedné, což v situacích, kdy se to nejméně hodí, může přichystat nemilé překvapení. Naštěstí jeho funkci může kdykoli pohodlně převzít jmenovaný sypký zázrak. A to bez legrace! I on totiž absorbuje mastnotu se všemi nečistotami, tak proč mu nedat šanci? Menší množství si jednoduše nasypte ke kořínkům a pokožku hlavy několik minut masírujte. Zbývá už jen důkladné vyčesání zrn a je hotovo. Dlužno dodat, že pro maximální efekt můžete použít i „zásyp“ v podobě jedlé sody.

Zdravější mouka, která vám prospěje

Až už připravujete palačinky, lívance, koláče nebo domácí pečivo, bez klasické bílé mouky se prostě neobejdete. Nebo ano? Dobrá otázka. Při pečení i vaření lze sáhnout po „ovesné náhradě“, jež nabízí celou řadu výhod, do nichž spadá prevence kardiovaskulárních chorob, urychlení metabolismu, podpora při budování svalů a snížené riziko rakoviny. Jak tuto surovinu získat? Žádná věda. Potravinu, o níž je řeč, jednoduše nasypte do mixéru a zapněte příslušný knoflík.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat