Prostreno.cz

Dejte si ledový salát. Zlepšíte své zdraví i imunitu

Ledový salát dokonale ladí k rybám, ovšem báječně si rozumí také s kuřecím masem. Zakomponujete ho dnes do večeře? Prospějete tak svým očím, přičemž uděláte i něco pro prevenci srdečních onemocnění.

Ledový salát rozhodně není žádným nováčkem. Jak dlouho už ho lidé jedí? Věřte, nebo ne, tenhle zelenáč byl vyšlechtěn koncem 19. století, a to v americké Kalifornii. Svůj název získal podle lesklého a skelného povrchu listů, které prý vypadají jako ze zimního království. No, to chce asi notnou dávku fantazie, ale budiž… V každém případě se tento druh salátu vyplatí zahrnout do jídelníčku. Nebo se vám tyto výhody snad nehodí?

Podpora dietního pitného režimu

Jak spojit příjemné s užitečným, když se člověk snaží shodit nějaké to kilo, a ještě se přistihne, že přes den vůbec nepije? Dejte si zmíněnou listovou zeleninu, která obsahuje překvapivé množství vody. Každá kapka se přece počítá! V jedné porci, což je ekvivalent většího šálku, navíc číhá pouhých deset kalorií, takže „kalifornský poklad“ můžete jíst, co hrdlo ráčí. Tady žádné váhové následky nehrozí…

Ostrý zrak, kterému nic neunikne

Vitamin A je důležitý pro ostré vidění, přičemž jeho optimalizované hladiny v těle zabraňují suchým očím, zánětům i noční slepotě. „Áčko“ je také užitečné k ochraně rohovky, zatímco hraje zásadní roli v rozlišování barev. Nelze mu odepřít ani to, že významně snižuje riziko makulární degenerace. Odkud tuto živinu můžete čerpat? Zaměřte se na ledový salát jakožto hodně bohatou zásobárnu!

Blaho nejen pro srdce

„Káčko“ se dle názoru lékařů hodně podceňuje, proto jeho nedostatkem trpí stále více lidí. Vy však můžete být z obliga. Tedy zejména za předpokladu, že si uvedenou šťavnatou potravinu budete dopřávat v pravidelných intervalech. Jak si tím pomůžete? Vitamin K je klíčový pro srážení krve, ovšem nezbytný je také pro prevenci srdečních onemocnění a budování silných kostí.

Silnější imunita. Ta vás nemine

V uvedené dobrotě na vás čekají samé „lepší věci“. Konkrétně se jedná o hořčík, mangan, železo, draslík, vápník a fosfor, nechybí ani vitaminy a antioxidanty. Koktejl těchto látek prokazatelně přispívá ke zlepšení imunitních reakcí, což vás učiní odolnější vůči bacilům a bakteriím, jež číhají všude – bez ohledu na počasí, hodinu i roční období. Proč si tedy ledový salát nedávat častěji?





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat