Prostreno.cz

Jak se zbavit zápachu z potravin, který zůstává na rukou

Práce s potravinami je tak báječná! Nic se nevyrovná vůni čerstvě upečených sušenek, která v domě přetrvává celé hodiny. Kde ale jídlo rozhodně nechcete cítit? Na svých rukou! Taky už víte, že česnek nebo mořské plody toho v tomhle směru umí napáchat až dost? Nedejte jim šanci a zbavte se zápachu – po svém!

Vaření by mělo být uměním, radostí, meditací, uklidněním i zábavou. Ne však stresem. Proto si nelamte hlavu nad tím, jak odstranit zápach ze svých rukou. Přípravu jídla si užívejte a následky manipulace s potravinami nechte na svých domácích zásobách!

Citronová šťáva

Citronová šťáva může pomoci neutralizovat pachy z ostrých potravin. Výborně funguje obzvláště dobře u ryb. Z tohoto důvodu si zkuste opláchnout ruce ve směsi citronové šťávy a vody, nebo jen přejeďte pokožku polovinou citronu.

Kávová sedlina

Dopřáli jste si skvělý oběd, který však ze sebe cítíte několik hodin po jeho konzumaci? Vydrhněte si ruce kávovou sedlinou. Zkrátka a dobře proveďte takový malý peeling pokožky a následně svůj pracovní nástroj (prsty a to ostatní) umyjte mýdlem a vodou.

Jedlá soba

Jedlá soda funguje jako vynikající neutralizátor zápachu. Přidejte asi tak jednu lžičku k tekutému mýdlu a dejte ruce pod vodu. Rázem po nechtěném odéru nebude ani stopy.

Zubní pasta

Zubní pastou se odstraňují škrábance ze všemožných povrchů, také si ji nemohou vynachválit ti, kdo mají špinavé světlomety. Jedná se zkrátka o univerzální pomůcku, která, jak se zdá, má své uplatnění i při odstraňování zápachu z rukou. Kápněte trochu množství do dlaní, umyjte se a na závěr použijte ještě mýdlo. Pokud by jedno „kolo“ nestačilo, proces opakujte.

Studená voda, sůl i olej

Jestli nemáte nebo nechcete používat některou z těchto položek, ujistěte se, že si ruce vždy oplachujete ve studené vodě. Teplo otevře póry a umožní, aby oleje a pach z čehokoli na vaší pokožce zůstaly déle. V případě, že nemáte žádné řezy na rukou, využijte i stolní sůl, mýdlo a vodu. Do budoucna popřemýšlejte o latexových rukavicích. A až příště budete manipulovat s česnekem, potřete si ruce hned na začátku několika kapkami olivového oleje.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat