Prostreno.cz

Zpomalení tvorby vrásek kolem očí

Chcete si prodloužit mládí alespoň vizuálně? Pak používejte opalovací krém celý rok. Také je dobré pravidelně popíjet heřmánkový a zelený čaj, nebo navýšit spotřebu paprik, rajčat, kapusty či citrusových plodů.

Máte kolem očí jemné vrásky? To bohužel není vůbec nic neobvyklého. Ostatně, i dermatologové připouštějí, že první nepatrné známky stárnutí se v této oblasti objevují kolem pětadvacátého roku života. S příchodem třicítky už ale tyto nevítané linie mají jasné obrysy, čemuž nahrává i fakt, že kůže je tady úplně nejtenčí z celého obličeje. Lze tomu nějak zabránit? Upřímně? Ne. Nicméně to pořád ještě neznamená, že tomu musíte jen nečinně přihlížet. Tvorbu nežádoucích rýh totiž lze alespoň zpomalit! Jak?

Nezapomínejte na opalovací krém

Tak samozřejmě, že na dovolené opalovací krém používáte, ale co zbytek roku? Myslíte na něj, když jdete do schránky pro poštu? Aplikujete ho předtím, než vyrazíte venčit svého čtyřnohého mazlíčka? Ptáme se proto, že i chvilka bez ochrany se může nehezky vymstít. Podle odborníků je totiž nejčastější příčinou téměř všech projevů stárnutí ultrafialové záření. To negativně působí i ve chvílích, kdy je slunce pod mrakem, nebo dokonce poprchává. Bez ohledu na počasí i roční období tedy „opalovákem“ vůbec nešetřete!

Nepodceňujte pitný režim

Nebojte, teď vás nebudeme nabádat k tomu, abyste denně pili doporučované dva litry čisté vody, i když tím vůbec nic nezkazíte, ba naopak. My vám spíše chceme navrhnout, zda nechcete do pitného režimu zahrnout i zelený a heřmánkový čaj. Proč to? Snadná odpověď. Oba nápoje jsou bohaté na antioxidanty, které neutralizují volné radikály ještě předtím, než začnou poškozovat kůži, což mají v popisu práce. Tím se pochopitelně stav pokožky celkově zlepšuje, přičemž se pleť stává méně náchylná ke vzniku jemných linií a prohlubní.

Zaměřte se na zdroje vitaminu C

Pokud si chcete o něco prodloužit vizuální mládí, jistým změnám se nevyhne ani vaše stravování. Čemu byste měli věnovat extra pozornost? Rozhodně vitaminu C, o němž je známo, že stimuluje produkci kolagenu zajišťujícího pružnost a elasticitu. Načerpat ho můžete například z červených paprik, brokolice, kapusty, citrusových plodů a listové zeleniny. Rovněž se vyplatí navýšit příjem antioxidantu lykopenu, jehož zdrojem jsou třeba rajčata.

Zdroj: www.verywellhealth.com, www.beauty.com





Celkem 0 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat