Prostreno.cz

Jak vám může prospět voňavý oreganový čaj

Regulace cholesterolu, prevence rakoviny i srdečních chorob nebo zesílená imunita. Všechny tyto výhody na vás čekají v šálku čaje z oregana! S každým jeho douškem také snižujete pravděpodobnost tvorby akné, zatímco podporujete jaterní funkce.

Oregano neboli dobromysl. Vnímáte ho jen jako obyčejné koření, jež se hodí třeba do těstovin nebo k masu? Chyba lávky. Na tuto bylinu nedali dopustit již staří Řekové a Římané, kteří věřili v její zázračnou moc, přičemž ji používali k léčbě mnoha zdravotních problémů. V dobách dávno minulých se také vědělo, že blahodárné účinky se dají čerpat jak ze sušené rostliny, tak z oleje či čaje – stačí menší množství zalít vroucí vodou, nechat pár minut louhovat a scedit. Co všechno tento nápoj dokáže?

Posílení obranyschopnosti, které nepřijde vniveč

Máte pocit, že vás „skolí“ každý bacil, který kolem jenom proletí? Ano, k zesílení imunity můžete užívat multivitaminové přípravky z lékárny, jejichž nabídka je hodně široká. Jenže co si budeme povídat, takové „kúry“ rozhodně nepatří k nejlevnějším. Tak co kdybyste místo nich pravidelně popíjeli dobromyslový čaj? Jeho předností je vysoký podíl sloučeniny zvané karvakrol, která zlepšuje imunitní reakce organismu a významně přispívá k eliminaci choroboplodných zárodků. Tedy alespoň podle vědců, kteří voňavému pokladu ze zahrádky zasvětili mnoho výzkumů a studií.

Prevence rakoviny i kardiovaskulárních chorob

O antioxidantech se poslední dobou mluví téměř všude. Všichni už tedy víme, že to jsou látky působící proti škodlivým účinkům oxidačních procesů probíhajících v těle. Tím chrání srdce, regulují cholesterol a přispívají k prevenci proti rakovině, zatímco značně zpomalují biologické stárnutí. Pokud jste přesvědčení o tom, že mocné antioxidanty se nacházejí jen v ovoci a zelenině, pak se pletete na celé čáře. V hojném množství je nabízí i jmenovaný poklad, tak toho patřičně využijte.

Silné kosti a ukázková srážlivost krve

„Káčko“ se dle názoru lékařů hodně podceňuje, proto jeho nedostatkem trpí stále více lidí. Nechcete být další na řadě? Zařaďte do pitného režimu zmíněný blahodárný nápoj, na němž si pochutnáte i zastudena. Obsažený vitamin K hraje klíčovou roli při srážení krve, ovšem je nezbytný také pro budování silných kostí. Zároveň podporuje jaterní funkce, zlepšuje ty kognitivní a pomáhá předcházet akné. Už se vám vaří voda?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat