Prostreno.cz

Esenciální oleje, které pomohou vyrovnat tón pleti

Máte na pokožce tmavá místa, kterých se nelze zbavit? Povolejte do akce účinné zbraně v podobě esenciální levandule, kadidla nebo heřmánku. Po několika aplikacích na své kožní trápení budete moci jen vzpomínat!

Co si budeme vykládat, pigmentové skvrny nejsou žádné terno. A zvláště teď, když se blíží léto a s ním sezona lehkého oblečení, které více odhaluje, než aby zakrývalo. Co tedy s nimi? Řešení onoho nepříjemného problému představují esenciální oleje, jež máte ve svém vonném arzenálu. Tyhle vás nezklamou!

Levandule, zachránce situace

Že „levandule v lahvičce“ je dobrá jen k uklidnění pocuchaných nervů? Je pravdou, že v této „disciplíně“ opravdu vyniká, nicméně schopností má mnohem víc. Málokdo tuší, že při lokálním použití poskytne hojivý dotek svědivé pokožce s alergickou vyrážkou. Stejně ochotně ale zatočí i s akné, zatímco zabojuje proti hyperpigmentaci. Smíchejte její malé množství s dalším nosným olejem a získanou směs formou masáže aplikujte na postižená místa. Čím častěji tak učiníte, tím rychleji se dostaví výsledky.

Kadidlo jako možné východisko

Kadidlový esenciální olej byl hodně ceněnou komoditou již před mnoha staletími. Ostatně, divíte se? Vždyť má pověst prostředku, jež harmonizuje mysl a přináší úlevu celé nervové soustavě. První pomoc však poskytne i bolavým kloubům, zatímco zprůchodní ucpané dýchací cesty. Nelze nezmínit, že rovněž poslouží jako dezinfekce, neboť vykazuje silné antibakteriální, antiseptické a antiinfekční vlastnosti. Ovšem pozor, uplatní se i tehdy, pokud vás deprimuje nerovnoměrný tón pleti. Jak s ním naložit? Postupujte tak, jako je popsáno výše. Pozitivní změny na sebe nenechají dlouho čekat!

Heřmánek napraví ledacos

Možná tomu nebudete věřit, ale i bylinka, která je spojována s rychlým navozením ospalosti, vám v případě „tmavého nadělení“ přijde vhod. Pokud si ji pořídíte v esenciální verzi, máte postaráno nejen o „zesvětlovač“ kůže, získáte také báječný zlepšovák pro vlasy. Tento voňavý olejíček totiž funguje jako stimulant, ochranný štít před bakteriemi, urychlovač růstu i zprostředkovatel lesku. To jen pro kompletní výčet pozitiv. Co se týká použití, to jste z předchozích řádků jistě už podrobně nastudovali, nebo ne?





Celkem 1 komentářů

Gabriela Šťastná, mamca.gabca@seznam.cz
30.04.2019

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat