Prostreno.cz

Tipy, jak se vymanit z hektického života

Zbavte se stresu jednou provždy! Nenechte se jím ovládat, zařaďte do života jednoduché návyky a změňte své myšlení! Jakými triky docílíte harmonického života? Rozhodně pomůže lepší plánování času i volno s přáteli!

Ať už máte náročnou práci, složité rodinné vztahy, vyrovnáváte se s těžkou životní situací, nebo je to toho zkrátka na vás jen moc, je důležité s tím bojovat! Stres je sice běžnou součástí lidského života, ale určitě ne vítaný společník. Několik klinických studií dokazuje, že tento strašák moderní doby může i za řadu onemocnění. Napětí, hektického života a nemocí se však dá zbavit. Jak?

Plánujte si čas

Detailně si naplánujte svůj časový harmonogram. Například si ráno vyčleňte 30 minut na nové e-maily, dvě hodiny na práci na novém projektu, půl hodiny na hovor s kamarádkou a podobně. Tento limit není od toho, aby vás strašil, ale pokud už si ho dáte, budete se zaměřovat na průběh zadaného úkolu, nikoli na jeho rychlé dokončení. Time management vám umožní i lepší využití vašeho času, získáte tak řád i přehled o vašich aktivitách.

Nezapomínejte na přátele

Bez ohledu na to, jak moc zaneprázdnění jste, vždy si vyhraďte čas na rodinu a přátele. Vyčistíte si hlavu a strávíte volno s těmi, jejichž společnost vám dělá radost. Uvařte společně večeři, navštivte novou kavárnu v okolí, nebo vyrazte na procházku. Zklidníte se!

Berte čerstvý vzduch jako všestranného pomocníka

Náladu vám zaručeně zvedne i pobyt venku. Pokud navíc máte zaměstnání, kde trávíte většinu času za psacím stolem a pod umělým osvětlením, je to víc než nutnost! A propos, nemůžete si počítač vyndat na balkon či terasu? Sluneční paprsky podpoří dobrou náladu!

Ctěte spánkový režim

Striktně dodržovat osmihodinový spánek může být někdy těžké. Mnoho z vás ho ani nepotřebuje. Naslouchejte svému tělu a dodržujte přibližně podobné časy, kdy jdete spát a kdy vstáváte. Tělo získá zdravý režim a vy navíc budete plní energie.

Vytvořte si večerní osobní rituál

Rozvrhněte si večer na dvě části. V první části, kdy máte ještě dostatek energie, se zaměřte na přípravu dalšího dne. Uvařte si zdravý oběd do krabičky, nachystejte si oblečení, ať ráno neztrácíte čas rozhodováním, a v neposlední řadě si naplánujte úkoly. V druhé části večera se věnujte sobě a relaxaci. Poslouchejte hudbu, pusťte si oblíbený film a jen odpočívejte.

Cvičte

Ano, i cvičení vám může přinést do života klid. Díky němu zvýšíte svoji energii, zlepšíte náladu a lépe se budete vyrovnávat se stresem. Pokud si navíc zacvičíte v polední pauze, vaše výkony ve zbytku dne budou mnohem efektivnější.

Vstávejte o hodinu dříve z postele

Zabránit pocitu, že již od časného rána zkrátka nic nestíháte, můžete například také tím, že začnete vstávat dříve než obvykle. Využijte čas, který získáte k meditaci, přečtěte si u ranní kávy novinky ze světa, protáhněte se a připravte si skvělou snídani. Krásný den bez stresu může začít!

Přestaňte žít on-line

Trávíte x hodin denně na sociálních sítích, točíte a fotíte vše, co se kolem vás šustne a bez mobilu zkrátka nedáte ani ránu? Je čas na změnu! On-line svět vás neudělá šťastnější, ba naopak. Po vzoru vyretušovaných a dokonalých fotografií se honíte i vy za perfektní postavou či životem. Ale to je špatně. Žijte přítomností a prožívejte svůj příběh právě teď!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat