Prostreno.cz

Při artritidě jezte zázvor, česnek a olivový olej

Pro revmatoidní artritidu je bolest i nepříjemná ztuhlost kloubů naprosto typická. Kvalita života je s touto nemocí poměrně dost snížená. Povolejte na pomoc přírodu a vyzkoušejte schopnosti potravin, které skrývá vaše kuchyň!

Revmatoidní artritida je systémové autoimunitní onemocnění, které vede k chronickému zánětu synoviální tkáně, což má za následek nevratné poškození chrupavek i kloubů. Že se tahle nemoc týká výhradně starších osob? To je podle odborníků jeden velký mýtus, neboť u naprosté většiny jedinců vzniká mezi 30. a 50. rokem života, přičemž třikrát častěji postihuje ženy. Bez ohledu na věk či pohlaví se ale všichni pacienti shodují v jednom – bolest spojená s artritidou mnohdy bývá nesnesitelná. Víte o tom svoje? Pak navyšte spotřebu těchto potravin!

Česnek, aromatický zachránce

Jen s velkými obtížemi bychom hledali domácnost, ve které by česnek neměl své pevné místo. A to je jenom dobře! Toto tradiční a vyhledávané ochucovadlo bývá spojováno s regulací vysokého tlaku, detoxikací organismu i prevencí kardiovaskulárních chorob. Už to je samo o sobě pádný důvod k jeho pravidelné konzumaci, ovšem poklad původem z Orientu bojuje na více frontách. Česnek vykazuje silné protizánětlivé vlastnosti, které v kombinaci s obsaženými sloučeninami prokazatelně léčí otoky a tlumí bolesti. Věděli jste, jak zázračné analgetikum máte po ruce?

Olivový olej, překvapivá medicína

Možná to zní neuvěřitelně, ale olej s vůní oliv strčí do kapsy i farmaceutické medikamenty, po kterých mnozí v krizi sáhnou. Lékaři tekutého spasitele vychvalují pro širokou škálu antioxidantů a dalších cenných látek, jež slibují rychlou úlevu. Kromě toho, že olivový olej lze použít při přípravě jídel, dá se s ním masírovat také postižená oblast. Pokud chcete dosáhnout nejlepších a nejrychlejších výsledků, zvolte ten extra panenský.

První pomoc nabízí i zázvor

Podle lidových léčitelů je zázvor jedním z nejmocnějších přírodních prostředků, s čímž se kupodivu ztotožňuje i moderní věda. Experti totiž již mnohokrát poukázali na to, že koření štiplavé chuti spolehlivě působí proti chřipce, nachlazení a zažívacím obtížím, zatímco pozitivně ovlivňuje učení, paměť i soustředění. Antibakteriální vlastnosti zázvoru ale dokáží zmírnit i vaše utrpení. Stačí ho nastrouhat a přiložit na inkriminované místo!

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK518992/ - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat