Prostreno.cz

Mrkev jako kosmetická pomůcka. Co všechno se z ní dá vyrobit

Mrkev je další kuchyňská potravina, která má pozitivní účinky na pokožku. Použijte ji jako masku, sprej nebo peeling! Jak zapůsobí na vaši pleť a kdy se hodí smíchat ji s tvarohem?

Samozřejmě, že všichni slyšeli o tom, jak je mrkev dobrá pro naše tělesné zdraví, včetně očí a vlasů. Ale skutečnost, že je to skvělý rozjasňovač kůže, je něco neslýchaného. Když tedy budete připravovat saláty nebo mrkvovou šťávu, schovejte si nějaký ten kousek i pro svoji krásu! Mrkev je plná antioxidantů a dalších živin, které s pletí udělají zázraky!

Maska na obličej pro suchou pokožku

Mrkve bohatá na draslík hydratuje pleť do hloubky a bojuje tak proti suché pokožce a jejímu olupování. Jaká maska si i u vás získá sympatie? Půl mrkve nastrouhejte nebo rozmixujte, přidejte 1 lžičku medu a 1 lžičku mléka. Vše důkladně promíchejte. Poté masku aplikujte na pleť, nechte nejméně 15 minut působit a v závěru opláchněte studenou vodou.

Záchrana mastné pleti

Vitamin A v mrkvi absorbuje přebytečný olej a maz a udržují pokožku čerstvou a bez toxinů. Postup ani v tomto případě není složitý. Smíchejte 1 šálek mrkvové šťávy s jednou polévkovou lžící tvarohu, stejným množstvím grahamové mouky a citronové šťávy. Naneste na tvář a krk, půl hodinky relaxuje a omyjte vlažnou vodou.

Přirozený peeling pro každého

Mrkev hraje velkou roli při odstraňování odumřelých buněk kůže, což vede k jejímu omlazení a rozjasnění. Proto i vy seznamte 1 díl mrkvové šťávy se stejným množstvím jogurtu. Do směsi přidejte vaječný bílek a promíchejte. Aplikujte na tvář, nechte 15 minut působit a omyjte vlažnou vodou.

Ochrana před sluncem

Beta-karoten a karotenoidy obsažené v mrkvi chrání pokožku před UVA paprsky a také odstraňují nechtěné opálení. Smíchejte mrkvovou šťávu s růžovou vodou (v poměru 1:1) a směsí naplňte lahvičku s rozprašovačem. Přes den používejte na obličej a tělo. Trápí vás spíš vrásky? I s tím si mrkev poradí!

Řešení proti stárnutí

Smíchejte šťávu z mrkve s gelem aloe vera a pravidelně používejte k potírání příznaků předčasného stárnutí. Vitamin C, který se právě v mrkvi hojně nachází, podporuje produkci kolagenu a vyhlazuje vrásky.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat