Prostreno.cz

Obklad z vajíček umí léčit bolavé klouby

Zaháníte trable s pohybovým aparátem práškem z lékárny? Zkuste si místo něj připravit zázračný obklad z vaječného žloutku a soli. Pomůže vám totiž úplně stejně!

Máte ve zvyku vzít si tabletku pokaždé, když se „ozve“ nesnesitelná bolest kloubů? Za to by vás odborníci asi moc nepochválili. Podle jejich názoru jsou farmaceutické tabletky takovým „danajským darem“, neboť z jejich časté konzumace hrozí závažné vedlejší účinky, a to včetně zažívacích obtíží nebo poškození jater. Jak si tedy v krizové situaci ulevit, ale zároveň nejít naproti dalším komplikacím? Jedna možnost by se našla. Ač je to možná k nevíře, řešením nepříjemného problému může být i obyčejné vajíčko!

Medicína, na kterou se můžete spolehnout

Ano, čtete správně. Recept, který vám v následujících řádcích odtajníme, patří mezi staré babské rady. Ovšem ani v moderní době na své účinnosti rozhodně neztratil! V rámci první pomoci si tedy vyhrňte rukávy a připravte jeden žloutek a dvě lžíce kuchyňské soli. Zda to bude ta „klasická“, mořská či himalájská, to necháme čistě na vás a vašich osobních preferencích.

Důkladně smíchané ingredience následně naneste na elastický obvaz, který si přiložte přímo na postižené místo. Ideální doba působení je něco kolem dvou hodin, přičemž se doporučuje tuto proceduru provádět čtyřikrát denně. Ptáte se, jakým způsobem vám tenhle neobvyklý obklad může pomoci?

Matka příroda jako neomylný lékař

Zmíněné slané ochucovadlo obsahuje kromě jiného i poměrně dost hořčíku. No a? Tento minerál je pověstný tím, že bojuje proti zánětům i bolestem, které jsou s nimi spojené. Zároveň působí proti křečím, takže vniveč rozhodně nepřijde. Žlutá část „pokladu z kurníku“ zase nabízí neskromné množství proteinů a minerálů, jež pronikají hluboko do kůže a posilují kosti, vazy i tkáně. Tohle všechno přispěje ke zmírnění obtíží s pohybovým aparátem dřív, než řeknete švec. Dáte této přírodní metodě šanci? Koneckonců, nemáte co ztratit, můžete jen získat…

Zdroj: www.nature.com, www.healthonline.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat