Prostreno.cz

Jak rychle rostou nehty a kdo drží světový rekord

Kolik měří nejdelší nehty na světě? Jestli si ty svoje nikdy nebudete stříhat, dopadnete jako jistá Američanka, pro niž je běžný život krásný i namáhavý zároveň. Uměli byste takhle žít?

Lee Redmond z amerického Utahu, narozena v roce 1941, byla v roce 2008 uvedena do Guinnessovy knihy rekordů, a to díky svým nehtům. Ty totiž v celkovém součtu všech prstů dosahují délky 751,3 centimetru. Jelikož člověk pro slávu mnohdy udělá cokoli, rozhodla se tato dáma, že se na svých nehtech přiživí a začne navštěvovat různé talk show.

V nich se diváci dozvěděli, jak je namáhavé zvládat denní úkony od mytí nádobí a osobní péče. Když však Lee Redmond měla nehodu v Salt Lake City, během níž její poklady utrpěly újmu, z veřejného života se stáhla. A jak se o své nehty vlastně o ně stará? V podstatě je to její celodenní práce. Několik hodin totiž věnuje jejich péči a ošetřování. Když se to tak vezme, stejně jsou ty nehty zajímavé.

Kdo je v cíli rychleji?

Každé tři měsíce povyrostou asi jen o jeden centimetr. Obecně se udává, že nehet na ruce vyroste zhruba 0,1 mm za den a na noze 3 až 4x pomaleji. S věkem se růst mírně zpomaluje. Rychlost přitom ovlivňuje několik faktorů.

Drápky například z nějakého důvodu rostou rychleji během dne než v noci. Navíc prostředníček se vyvíjí rychleji, zatímco palec a malíček za ním zaostávají. Také těhotenství, pokud probíhá normálně a plod nebere matce příliš živin, růst nehtů pozitivně posouvá kupředu. A jak i vy docílíte toho, že se drápky stanou silnější a delší?

Přírodní urychlovače

Vitamin C v citronech usnadňuje zdravý vývoj nehtů. Citrony také pomáhají při odstraňování žlutých skvrn a působí jako bělicí prostředek. Proto v misce v misce smíchejte 1 lžíci citronové šťávy a 3 lžíce olivového oleje. Směs zahřívejte asi 20 sekund v mikrovlnné troubě a poté v ní své drápky nechte 10 minut odpočívat. Takto to dělejte každý den. Využít můžete i kokosový olej.

Ten obsahuje živiny, které zajišťují vlhkost a výživu nehtů a kůžičky okolo nich. Kokosový olej je také skvělý pro léčbu plísňových infekcí. Tak zahřejte ten extra panenský a vmasírujte ho do nehtů a jejich okolí. To zvýší oběh krve, což ve výsledku podpoří růst nehtů. Uvedený rituál je vhodné provádět každý den před spaním.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat