Prostreno.cz

Nejčastější chyby, které děláte při koupání

Ať už se sprchujete nebo koupete, patří zkrátka tato očista těla ke každodenním záležitostem, přesto možná děláte pár chyb, které neprospívají vaší pokožce ani zdraví. Schválně, najdete zde i vy, chybku kterou nevědomky děláte?

Každodenní koupání je vlastně už taková rutina a možná tyhle zlozvyky máte už tak zaběhlé, že si ani neuvědomujete, že možná děláte něco špatně. Na co si dát při koupání pozor?

Teplota vody

Ruku na srdce, jak horkou koupel nebo sprchu si dopřáváte? Ačkoli chladné dny k horké vaně velmi vybízejí, není to nic zdravého pro naši pokožku. Horká voda pleť vysušuje! Je sice fakt, že horká voda vás může zahřát, ale za jakou cenu? Dlouhé máčení v takové vodě zbavuje vaši pokožku všech přírodních olejů. Místo příjemné lázně se můžete dočkat svědivé pokožky a v horším případě i ekzému. Zkuste si teplotu vody hlídat a postupně si zvykejte spíše na vlažnou, za pár dní uvidíte, co to udělá.

Tip: Nezavrhujte otužování

I když začátky otužování jsou poněkud nepříjemné, studená voda přináší našemu tělu hned několik benefitů a ta například: posiluje imunitní systém, zlepšuje krevní oběh, detoxikuje organismus, podporuje cirkulaci krve a odplavování toxinů z těla. Tak co zkusíte to?

Myjete si první obličej a potom vlasy

Pokud máte problematickou pleť se sklony k akné, tak tohle může být pro vás zásadní chyba. Šampon, kondicionér a hydratační masky na vlasy, mají za úkol vlas vyživit, často jsou obohaceny o různé oleje, které se při umývání dostanou i na vaši pleť, právě proto mohou přispívat ke vzniku akné. Proto si vždy nejprve myjte vlasy a až potom vhodným přípravkem obličej, tím tomuto problému předejdete.

Místo pěny na holení používáte mýdlo

Tenhle nešvar je velmi rozšířen, ačkoli mýdlo splní stejný účel, ve spojení s žiletkou jde o velmi dráždivou proceduru. Tato kombinace vaši pokožku vysuší a podráždí. Pokud vám pěna zrovna dojde, nebo ji nepovažujete ve své koupelně za nutnou, místo mýdla je vhodnější použít kondicionér, ten chloupky změkčí, zabrání škrábancům a zarudlé pokožce.

Více pěny a hodně vůně

Máte rádi voňavé gely na sprchování a spoustu pěny na svém těle? Uvědomte si, že kůže je jeden z největších orgánů a i během koupele do sebe absorbuje až sedmdesát procent obsahu, včetně přípravků v ní rozpuštěných. Tyto přípravky mohou vaši pokožku velmi vysušit, a čekají vás jen nepříjemné pocity jako svědění, napnuté kůže i zarudnutí. Proto si dobře vybírejte, co na své tělo aplikujete.

Koupelové houby

Nic proti mycím houbám a různým kartáčům, ale pozor i ony mají „datum spotřeby“, a pokud jste zvyklí je používat, měli byste je pravidelně dezinfikovat. Tyto houby v sobě uchovávají všechny odumřelé částečky kůže a nasávají vlhkost, a tudíž je velká pravděpodobnost, že se tam usídlí i různé bakterie. Také by mělo platit, že každý člen rodiny má svoji vlastní mycí houbu. Pokud máte jen jednu, je to jako kdybyste si půjčovali zubní kartáček nebo žiletku.

Zbytek pěny otíráte do ručníku

Podceňování pořádného opláchnutí, ať už šamponu nebo sprchového gelu, může mít opravdu nepříjemné následky. Zbytky mýdla mohou způsobit nepříjemné podráždění pokožky, kvůli svému chemickému složení, proto je závěrečné důkladné opláchnutí čistou vodou tak důležité.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat