Prostreno.cz

K čemu všemu lze využít šalvějový esenciální olej

Máte problém s ucpaným nosem nebo nadměrným vypadáváním vlasů? Řešením může být esenciální šalvěj. Mimochodem, ta přidá pomyslnou ruku k dílu i v případě hubnutí, zatímco vám podstatně vylepší náladu!

Ačkoli momentální období sklizni šalvějových výhonků jenom přeje, vy si na procházky s košíčkem příliš nepotrpíte? V tom případě si rostlinu, kterou měl svého času v oblibě i císař Karel Veliký, pořiďte alespoň v esenciální verzi. Co všechno tenhle všestranný pomocník dokáže?

Pomoc při hubnutí, která se hodí

Rozhodli jste se, že konečně zatočíte s kily navíc? Pak jistě souhlasíte s tím, že když jde o redukci váhy, je každá pomoc dobrá. A protože jste to vy, svěříme vám jeden zaručený fitness fígl! Inhalace šalvějového oleje má příznivý vliv na metabolické funkce, přičemž bojuje proti oxidačnímu stresu, který podstatně nahrává nejen nadváze, ale i diabetu. Přijde vám tedy vhod! Nutno zmínit, že smícháte-li uvedený aromatický prostředek s dalším nosným olejem, získáte zase masážní „pomazání“ přímo na břicho, jež podporuje trávení a zbaví vás nadýmání.

Stopka rýmě. A nejen té alergické

Název zmíněné bylinky pochází z latinského slova salvare, což v překladu znamená léčit. To mnohé napovídá, nemyslíte? Tento zázrak v jakékoli podobě vykazuje silné antioxidační a antimikrobiální účinky, zatímco zprůchodňuje ucpané dýchací cesty. Je proto báječným prostředkem na rýmu, která teď v sezoně alergií trápí kdekoho. Nasajete její léčivou vůni i vy?

Lepší nálada a žádné splíny? Přesně tak

Propadli jste pesimismu a nemáte náladu absolutně na nic? Ať už za vaše neblahé rozpoložení může cokoli, svěřte se do „rukou“ šalvějové kúry. Je prokázáno, že působí mírně sedativně, zklidňuje úzkost a navozuje pocity příjemného uvolnění. Tak zapalte svíčku a kápněte pár kapek uvedeného „harmonizátoru“ do aromalampy, hodíte se do psychické pohody a začnete se na svět zase usmívat!

Vlasy jako z reklamy? Bez problému

Pokladu, o němž se bavíme, nelze odepřít ani to, že díky svému složení zlepšuje kvalitu vlasů, navrací jim ztracený lesk, zabraňuje šedinám a dodává objem. Rovněž nelze nezmínit, že tenhle spasitel působí proti nadměrnému vypadávání hřívy. Už jste o tom slyšeli? Přidejte si jeho menší množství do šamponu dvakrát týdně, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat