Prostreno.cz

Mějte vždy po ruce svatou trojici protizánětlivých bylinek

Máte doma pořádné zásoby česneku, přesličky a ibišku? Pokud ne, doporučujeme to co nejdříve napravit. Budete mít "lékaře" proti dlouhodobým zánětům, které ničí vaše zdraví i celkovou kondici!

Všeho moc škodí? Ano, přesně tak lze okomentovat situaci kolem zánětu. Ten sice bývá nutnou součástí léčebného mechanismu těla, jenže když trvá moc dlouho, je pořádně na obtíž. Jakmile totiž přeroste v chronickou záležitost, značně zvyšuje riziko cukrovky, obezity, infekcí, kardiovaskulárních chorob, rakoviny i depresí. Tedy alespoň takhle to uvádí odborníci s tím, že pacienta mnohdy trápí i bolesti kloubů a nepříjemné migrény. Lze proti téhle patálii nějak zabojovat? Naštěstí ano. Pomoc nabízí matka příroda, jejíž poklady si se záněty dokážou poradit!

Česnek, aromatický zachránce

Toto tradiční a vyhledávané ochucovadlo bývá spojováno s regulací vysokého tlaku, detoxikací organismu i obnovou pošramoceného trávení. Už to je samo o sobě pádný důvod k jeho pravidelné konzumaci, nicméně ingredience původem z Orientu se uplatní na více frontách. Česnek vykazuje silné protizánětlivé vlastnosti, které vám v boji s uvedeným nešvarem hodí záchranné lano. Sluší se dodat, že jeho obsažené sloučeniny přispívají k léčbě otoků a bolestí různého původu. Na tohle účinné analgetikum v krizi nezapomínejte!

Přeslička rolní jako aktuální pomoc

Přesličku mnozí vnímají jako obyčejný plevel, ovšem její schopnosti jsou vskutku zázračné. Kromě toho, že povzbuzuje vznik červených krvinek, podporuje látkovou přeměnu a čistí cévní soustavu od nahromaděných odpadních látek, tlumí také záněty. A bod navíc? Můžete na sběr vyrazit ještě dnes, neboť její hlavní sezona trvá od června až do září. Soustřeďte se hlavně na nať, kterou následně usušíte na vzdušném místě, popřípadě v umělých podmínkách, a to při teplotě do 50 stupňů Celsia.

Nepodceňujte ani ibišek

Že ibišek má pouze dekorativní funkci? Ale kdepak! Z rostliny, jež je známá také pod pojmem čínská růže, připravují mnohé národy světa osvěžující a léčivý nápoj. Tekutina sytě červené barvy a mírně nakyslé chuti má dlouhou tradici, neboť si ji podle některých pramenů kdysi oblíbili i faraonové, kteří onen „medikament“ za účelem zlepšení zdraví popíjeli den co den. A to nemohli tušit, že ibišek vykazuje silné protizánětlivé působení a urychluje hubnutí, zatímco funguje jako spolehlivé přírodní antidepresivum.

Zdroj: www.healthline.com, www.eatingwell.com





Celkem 1 komentářů

Masunta nejosvícenější...
27.06.2023

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat