Prostreno.cz

Pšeničný nápoj vám dodá tunu energie

Ráno vsázíte pouze na kávu? Povzbuďte se raději drinkem z obilí, který vás nakopne a ještě urychlí metabolismus. Z únavové krize vás ale dostane i krátká procházka na čerstvém vzduchu!

Možná jste zůstali vzhůru dlouho do noci, protože se vám nedařilo „zabrat“ kvůli horku. Nebo jste doháněli pracovní resty či sledovali napínavý film. O kvalitní odpočinek vás ale mohl připravit i chrápající partner či hluční sousedé, kteří nerespektují noční klid. Tak samozřejmě, známe to všichni a jistě se shodneme na tom, že přežít den se spánkovým deficitem „na krku“ není procházka růžovou zahradou. Jak to zvládnout, aniž byste se museli nalévat kávou? Zkuste získat energii třeba takhle!

Dejte si tekutou pšenici. To zabere

Wheatgrass. Co si pod tímto pojmem představit? Jednoduše řečeno, jde o zelené výhonky mladé pšenice, které se ve specializovaných obchodech dají sehnat v podobě prášku. Ten se vmíchá do nápoje či tekutiny dle vašeho výběru, čímž vznikne ozdravný životabudič, co vás skutečně „nakopne“. Zelený drink obsahuje chlorofyl, aminokyseliny i všechny minerály a vitaminy, na něž si jen vzpomenete. Je o něm známo, že okamžitě zlepšuje výkon, urychluje metabolismus a detoxikuje organismus. Také snižuje riziko anémie a reguluje hladinu cukru v krvi.

Projděte se. Stačí kousek

Věřili byste tomu, že i díky troše čerstvého vzduchu značně „ožijete“? Pokud je to jen trochu možné, jděte se projít. Klidně i vícekrát za den. Vážně to pomůže!

„Když jste unavení, je procházka venku skvělý nápad. Vystavíte se tak přirozenému slunečnímu světlu, které řídí vaše cirkadiánní rytmy, takže potlačíte produkci melatoninu, což je hormon spojovaný s nutkáním ke spánku,“ nešetří chválou na „špacír“ ředitelka amerického centra spánkové medicíny Sonia Ancoli-Izrael. Odbornice zároveň dodává, že hřejivé paprsky přispívají také k dobré náladě, neboť se podílejí na výrobě serotoninu, hormonu štěstí.

Zapomeňte na výtah a vyběhněte schody

Pokud se cítíte vyčerpaně, další možností, jak se vzpružit, je schodiště. A to jako vážně. Poznatky studie publikované v magazínu American Journal of Physiology informují o tom, že i pětiminutová chůze po schodech zvyšuje energetické hodnoty. Účinek je prý stejný jako u kofeinu obsaženém v jednom šálku kávy! Zajímavé, viďte?

Zdroj: healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat