Prostreno.cz

Výroba domácího krému na tělo za pár korun

Krásně voní, je z bio surovin a bez konzervantů. Vyrobit si domácí kosmetiku není žádná věda. Začněte tělovým máslem a zanedlouho můžete mít vlastní kosmetickou řadu!

Době průmyslové už odzvonilo. Utrácet mnoho peněz za chemii, která tělu rozhodně neprospívá, se začíná stávat přežitkem. V současné době je in a žádoucí vrátit se zpět v čase, použít své ruce a vyrobit věci vlastníma rukama, což neplatí jen pro jídlo, ale i kosmetiku. Ta domácí neobsahuje žádnou chemii, dáte si do ní přesně to, co vyhovuje vaší pokožce a také čichu. Ušetříte tak svou peněženku, užijete si skvělou zábavu a budete mít ze sebe neuvěřitelně dobrý pocit.

Vyrábět lze širokou škálu kosmetických výrobků včetně pleťových vod a tonik, přes blahodárné kelímky určené poškozeným vlasům nebo pleti. Nejzákladnější a asi nejjednodušší je přitom tělové máslo. K jeho výrobě je třeba pouze třech ingrediencí. Rostlinné máslo, olej, esenciální olej a vitamin E (nemusí být).

Pečlivý výběr ingrediencí se vyplatí

Pro šlehané tělové máslo se nejčastěji používá bambucké, mango máslo nebo murumuru máslo. Všechny uvedené mají správnou konzistenci a přiměřenou tuhost. Další ingrediencí je olejová složka. Hodí se olej kokosový, mandlový, konopný, makadamiový , hroznový, olivový, jojobový, levandulový, avokádový, heřmánkový nebo jakýkoliv jiný rostlinný olej vysoké kvality. Jestli tápete nad správným výběrem, řiďte se podle jeho vlastností a potřeb vaší pleti.

  • Normální pleť – mandlový olej.
  • Mastná pleť – hroznový olej.
  • Suchá pleť – olivový olej.

Vůni a další hodnotu dodáte kvalitním esenciálním olejem. Nejen, že pleťové máslo získá líbivé aroma, ale pomůže tělu například při obtížích s alergií, astmatem, zvýšené teplotě nebo stresu. Jeho intenzita zaručuje, že se projeví i ve velmi malém množství. Poslední ingrediencí je vitamin E, což je přírodní antioxidant, který udržuje pokožku mladou. (Veškeré ingredience můžete koupit v bio kvalitě a hodnotu své domácí kosmetiky ještě zvýšit.)

Recept na tělové máslo

Samotný recept je velmi jednoduchý. Na 100 g tělového výrobku použijte 80 g másla a 18 g oleje. Tyto dvě ingredience nechte ve vodní lázni změknout a hned vyndejte. Přidejte 1g esenciálního oleje a 1g vitaminu E, následně vyšlehejte do dvojnásobku svého objemu. Hotový výrobek dejte do uzavíratelné nádobky a nechte vychladnout, zavíčkujte až studené.

Zdroj: www.beautytips.com, www.eatthis.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat