Prostreno.cz

Limetkový džus je ideálním nápojem pro těhotné

Těhotenství je radostná cesta - plná vzrušení a obav. Během ní se mění nutriční požadavky těla i chutě na určité potraviny a nápoje. Mezi nezbytnosti by však vždy měla patřit limetka. Vymačkejte ji a ulevte si od běžných těhotenských potíží!

Ovoce je bohatým zdrojem životně důležitých vitaminů a minerálů a tvoří nedílnou součást těhotenské stravy. Existují však určité ovocné druhy, které jsou oproti těm ostatním zdravější. Jednou takovou položkou je limetka. Když ji odšťavníte, můžete se těžit hned z několika výhod.

Zdroj vitaminu C

Těhotné ženy často trpí nedostatkem vitaminu C. Citrusové plody, jako jsou právě limetky, patří k vynikajícím zdrojům tohoto vitaminu, proto pravidelný příjem limetkové šťávy posiluje imunitu a snižuje potřebu vitaminových doplňků.

Úleva od zácpy a zažívacích potíží

Zácpa a zažívací potíže jsou nedílnou součástí těhotenství. Naštěstí limetková šťáva kontroluje podrážděný pohyb střev a tím předchází stavům, jako je zácpa a průjem. Pravidelný přísun tohoto zázraku také udržuje tělo hydratované.

Mocný antioxidant

Obsah vitaminu C v limetkách dělá z tohoto ovoce silný antioxidant a úklidový prostředek proti toxinům a volným radikálům. Co se týče přínosu pro nenarozené dítě, tak i tady jsou pozitiva nepřehlédnutelná. Vápník a draslík pomáhají budovat kosti plodu a usnadňují rozvoj mozkových a nervových buněk miminka.

Léčba vysokého krevního tlaku

Vysoký krevní tlak diagnostikovaný v těhotenství nepatří mezi dobré zprávy. Ten chronický může vést k preeklampsii, život ohrožující podmínce, která se spojuje s předčasnými porody. Dobrou zprávou je, že limetková šťáva krevní tlak snižuje a udržuje matku i plod v bezpečí. Stačí do vody vymačkat půl limetky a tento nápoj vypít každý třetí den. To krevní tlak normalizuje.

Lék na oteklé nohy

Edém není zdravý a ani pěkný! Oteklé nohy jsou navíc bolestivé a těžkopádné. I v tomto případě však existuje lék, a tím je právě limetková šťáva. Čajová lžička přimíchaná do sklenice vlažné vody nastávajícím maminkám prospívá!

Další výhody

Pravidelný příjem limetkové šťávy během těhotenství zabraňuje různým stavům souvisejícím s těhotenstvím, jako je pálení žáhy a nadýmání. Rovněž usnadňuje správné vstřebávání železa, čímž se zabraňuje anémii. Tak do dna!

Zdroj: www.pregnancytips.com, www.eatthis.com





Celkem 1 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Pizza šneci

(1 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat