Prostreno.cz

Užijte si all inclusive bez přidaného efektu kil navíc

All inclusive dovolené jsou velice oblíbené. Na dovolené se má odpočívat a ne vařit! Nicméně následky nekontrolovaného „obžerství“ vás mohou provázet ještě dlouho po návratu domů! Jak svoji postavu neohrozit?

Z letní dovolené si většina lidí často jako suvenýr přináší i kila navíc. Není se čemu divit. V současnosti jsou totiž nejvíce preferované zájezdy all inclusive, na nichž je vše v ceně. Kalorie se proto jednoduše nabalují a výsledek vidíte až doma na váze. Studie ukázaly, že průměrně si člověk z dovolené přiveze 0,4 až 0,9 kila navíc, u obézních osob je to ještě víc. Jestliže se nechcete zařadit do těchto statistik, mějte oči na stopkách.

Ztráta disciplíny

Na úvod byste se měli zamyslet nad tím, proč právě na dovolené opouštíte svůj zaběhnutý režim a stáváte se takříkajíc lhostejnými. Podle odborníků je to jen o nastavení vaší mysli a o tom, že na dovolenou už jedete smířeni s tím, že přiberete. Jednoduše si ji chcete „užít naplno“, a proto vás vůbec netrápí, že to, na čem pracujete obden v posilovně, může být za jeden all inclusive týden pryč. Druhý aspekt jsou peníze.

Když už jste si zaplatili, nechcete to promarnit. A tak zvesela popíjíte sladké drinky jeden za druhým, dáváte si dortíčky a na večeři si neváháte klidně třikrát přidat. Pamatujte však, že kilo ke kilu sedá a návrat k přísnému režimu nemusí být tak jednoduchý, jak byste si představovali! Základem je disciplínu neztratit. Řiďte se těmito zásadami!

Mějte plán B

Dovolená začíná na letišti. Na cestě pijte hodně vody. Když nechcete zvolit první nezdravou (a často i nepříliš chutnou) alternativu k jídlu, jakmile vás přepadne hlad, mějte zabalenou svačinu. Tak se nestane, že skočíte po balených sendvičích z chladničky v trafice.

Ochutnávejte pomalu

Když dorazíte na místo, mějte na mysli, že všechno to lákavé pokušení budete mít k dispozici po celý týden. Proto by se nemělo stát, že hned při prvním obědě sáhnete opravdu po všem a váš kalorický příjem se ihned vyšplhá do závratných výšin. Pozor, roztahuje se vám i žaludek, což může znamenat, že druhý den sníte dvakrát tolik! Proto ochutnávejte pomalu. Drink či dezert? Vyberte si vždy jedno a snažte se to dodržet.

Cvičte i v ráji!

Pohyb vám pomáhá udržet se v kondici nejen doma, ale i na dovolené. Nemusíte trénovat příliš intenzivně, i odpočinek je potřebný. Stačí zařadit dlouhé procházky po pláži, plavání v bazénu nebo krátké návštěvy hotelové posilovny. I pár minut denně se počítá.

Tvrdý návrat do reality

Po týdnu či dvou jste opět doma. Pravděpodobně jste se trochu zakulatili a máte strach, stoupnout si na váhu. Dlouho však neotálejte a snažte se ihned zjistit, jaké jsou opravdové škody. Máte nahoře více než 3 kila? Pak je čas začít s přísným režimem! Obvykle tato kila odejdou tak snadno, jak přišly. Ale chce to tvrdou práci. V nejbližším týdnu se zásobte zeleninou a zdravým jídlem, slazené nápoje nahraďte čistou vodou (pijte hodně vody) a každý den si dejte alespoň 30minutový trénink. Po takovém detoxu by mělo být vaše tělo „ve formě“ co nevidět.

Zdroj: jamiegeller.com, shainafalconefitness.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat