Prostreno.cz

Křečové žíly zmírní i vybrané vonné oleje

Trápí vás pohled na vaše nohy, protože křečové žíly se rozšiřují nebezpečnou rychlostí? Na nic nečekejte a naordinujte si esenciální kadidlo, cypřiš nebo lemongrass. To je ta správná aromatická záchrana!

Asi není nikdo, kdo by za viditelné křečové žíly neboli varixy děkoval. A zvláště teď, když teplé počasí přeje krátkým nohavicím! Jste z nich frustrovaní i vy? Strůjcem této nevzhledné „okrasy“ bývá porucha pevnosti žilních stěn, stejně jako hormonální změny či vysoký krevní tlak. Ovšem i to, že máte zaměstnání, při kterém denně „prostojíte“ celé hodiny, situaci nijak neprospívá. Už mnohokrát vás napadlo, že byste se svěřili do rukou šikovného chirurga? Zkuste nejprve zlepšení dosáhnout vlastními silami. Třeba pomocí těchto vonných olejů!

Kadidlo jako první pomoc

Kadidlový esenciální olej byl hodně ceněnou komoditou již před mnoha staletími. A není se co divit! Vždyť má pověst prostředku, jež harmonizuje mysl. Úlevu však poskytne i bolavým kloubům, které trpí následkem revmatismu a artrózy. Nelze nezmínit, že rovněž poslouží jako dezinfekce, neboť vykazuje silné antibakteriální, antiseptické a antiinfekční vlastnosti. Ovšem pozor, přijde k duhu i tehdy, máte-li co dočinění s výše zmíněným kosmetickým nešvarem. Kadidlo posilní žíly a podpoří krevní oběh, což je efektivní protiútok. Neváhejte ho tedy smíchat s dalším nosným olejem, kupříkladu mandlovým či olivovým, a vzniklou směsí si pravidelně masírujte postižené oblasti.

Cypřiš. I na ten můžete vsadit

Jak již název napovídá, tento tekutý zachránce se získává parní destilací jehličí a mladých větviček cypřiše. Jelikož se jedná o stálezelený strom, jeho vůně má dřevitou až kořeněnou vůni. Díky mnoha obsaženým sloučeninám, jako je například limonen, alfa-pinen či beta-pinen, má také přímo zázračné účinky. Již několik nezávislých studií poukázalo na skutečnost, že cypřišový spasitel se uplatní při léčbě varixů, přičemž dokáže normalizovat hladinu rozbouřených hormonů. Použijte ho, jak je popsáno výše, nebudete litovat!

Lemongrass zatne tipec bolesti

Na analgetické schopnosti oleje z citronové trávy spoléhá už stovky let i ájurvédská medicína. Toto aromatické „léčivo“ pomáhá odvádět přebytečnou tekutinu z tkání a zároveň mírní bolesti, které vás v souvislosti s křečovými žilami mohou pěkně potrápit. Další velkou výhodou je jeho antidepresivní působení, jež zatočí s pocity nejistoty a deprese často spojené s jakýmikoli zdravotními obtížemi.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat