Prostreno.cz

Potraviny, které bojují proti zánětu dutin

Zase nemůžete dýchat, protože vaše dutiny „skolil“ otravný zánět? Naordinujte si šťavnatý ananas nebo jablečný ocet. Léčebnou sázkou na jistotu je i kurkuma smíchaná s mlékem, která navíc reguluje krevní tlak.

Sinusitida neboli zánětlivé onemocnění vedlejších dutin dýchacích cest není žádnou hitparádou. Pacient totiž trpí bolestí hlavy a pořádnou rýmou, což je samo o sobě krajně nepříjemná a obtěžující záležitost. Jako by toho už tak nebylo dost, obvykle vypoví službu i čich, nicméně klidně se mohou objevit také závratě či otoky v obličeji. Co za touhle patálií stojí? Ve většině případů alergie, běžné nachlazení či oslabený imunitní systém. Buď jak buď, nejen farmaceutická léčiva slibují úlevu. První pomoc totiž představují i tyto potraviny!

Ananas, exotický zachránce

V obchodě toto tropické ovoce přecházíte bez povšimnutí s tím, že odmítáte bojovat s jeho tuhou a voskovitou kůrou? Zkuste své stanovisko pro tentokrát přehodnotit. Ananas nabízí kromě široké škály cenných živin také enzym bromelin, který je spojován se sníženou hladinou škodlivého cholesterolu. Ovšem prospěšný je i jiného důvodu, jelikož působí proti zánětům, čímž tlumí příznaky výše zmíněné svízele.

Jablečný ocet, přítel do nepohody

Dalším zaručeným prostředkem, o jehož skvělých výsledcích se všeobecně ví, je jablečný ocet. Jeho protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti pomáhají „vyhnat“ hleny z dýchacích cest, což je teď jen k užitku. Chcete-li využít zázračnou sílu tohoto speciálního octa, promíchejte jeho dvě polévkové lžíce ve sklenici vody. Ptáte se na ideální dávkování blahodárného drinku? Dopřejte si ho třikrát denně, to je tak akorát.

Kurkuma. Ta si dobře rozumí s mlékem

Nemáte zrovna chuť ani na jeden z uvedených medikamentů? Pokud v domácích zásobách naleznete kurkumu, neváhejte ji jako mocnou zbraň okamžitě použít. Lžička tohoto vzácného koření rozmíchaná ve sklenici teplého mléka podporuje bezproblémové dýchání a zatočí s bolestí. Sluší se dodat, že „zlaté mléko“ rovněž přispívá k normalizaci krevního tlaku a všeobecně podporuje činnost kardiovaskulárního systému.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat