Prostreno.cz

Co by měli muži jíst, aby nepřicházeli o testosteron

Co mají maca peruánská nebo stará dobrá kopřiva společného s mužskými hormonálními hladinami? Snižují u nich produkci ženského hormonu estrogenu! Stejně jako hroznová jadérka!

Jak muži stárnou, jejich hladiny testosteronu klesají. Neschopnost těla produkovat tento důležitý hormon může způsobit ztrátu libida, pokles produkce spermií, únavu či erektilní dysfunkce. Situace je však ještě zapeklitější.

Estrogen, tedy primárně ženský hormon, který je aktivní i u mužů, hraje zásadní roli při udržování zdraví kloubů a mozku, na starosti má taky správný vývoj spermií. Hormonální nerovnováha, například zvýšení hladiny estrogenu a snížení hladiny testosteronu, způsobuje problémy, mezi které patří kardiovaskulární potíže, zvýšené riziko mrtvice, přibývání na váze a problémy s prostatou. Co se s tím dá dělat? Je vhodné estrogen přirozeně blokovat. Tohle zařaďte do své stravy!

Kořen divokých kopřiv

Kořeny nebo listy kopřivy se často používají k výrobě léků na prostatu. Obsahují totiž sloučeniny, které produkci estrogenu tlumí. Zjednodušeně řečeno, tahle bylinka reguluje produkci uvedeného hormonu.

Chrysin

Už jste někdy slyšeli o chrysinu? Tento flavonoid se nachází v mučenkách, medu a včelím propolisu. Podle některých odborníků taktéž blokuje estrogen a zvyšuje hladinu testosteronu, i když vědecká práce na toto téma chybí.

Maca

Maca peruánská je prastará bylina, která se považuje za viagru. Podporuje plodnost a snižuje produkci estrogenu u mužů. A co dalšího estrogen tlumí?

Extrakt z hroznových jadérek

Bylo prokázáno, že extrakt z hroznových jadérek, stejně jako v předchozích případech, vyrovnává ženám i mužům hormonální hladiny. Poptejte se v lékárně po doplňcích stravy s jejich obsahem! Vybrat si však můžete i z farmaceutických léků, z nichž některé obnovují uvedenou hormonální rovnováhu, aniž by negativně ovlivnily plodnost.

Pro dosažení nejlepších výsledků si vždy hlídejte stravu a vyhýbejte se masným výrobkům ze zvířat chovaných se syntetickými hormony. A pozor, i plastové obaly potravin nebo nádoby na potraviny mohou vylučovat estrogen. Ostatně, i šampony a toaletní potřeby s parabeny jsou estrogenů plné.





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat