Prostreno.cz

Esenciální oleje, které uleví napjatým svalům

Možností, jak svým namoženým svalům „udělat dobře“, existuje hned několik. Co říkáte na první aromaterapeutickou pomoc v podobě vonného eukalyptu, tymiánu nebo máty? Na zmírnění obtíží nebudete čekat dlouho!

Trochu jste to přehnali ve fitku, což vám dávají na vědomí napjaté a bolestivé svaly, které se „ozvou“ při každém sebemenším pohybu? Možná vás napadlo, že zmobilizujete všechny síly a vydáte se do lékárny pro nějaký chladivý gel. Ještě dřív, než si obujete boty, poohlédněte se v domácí zásobě esenciálních olejů. Které vám dokážou okamžitě ulevit?

Eukalyptus, svěží vítr

Že má eukalyptus blahodárné účinky na lidské zdraví, tomu lidé věří již celá staletí. Ani moderní věda proti tomu nic nenamítá! Odborníci na základě četných studií potvrzují, že tahle „medicína“ vykazuje antiseptické a dezinfekční schopnosti, přičemž tlumí bolesti a podporuje procesy hojení. Ochrání také proti nejrůznějším virózám, zabraňuje růstu mikroorganismů, léčí kašel, bojuje proti alergii a rozpouští hleny. Jak ji využít v praxi? Žádná věda. Zřeďte eukalyptového zachránce s dalším nosným olejem, kupříkladu mandlovým, olivovým či argonovým. Tím získáte pomazání, které se účinkem rozhodně nemine!

Tymián. Ani ten nezklame

Tymián má pověst prostředku, jež urychluje hojení ran, navozuje klidný spánek a uplatní se při infekcích močových cest. Nelze mu však odepřít ani to, že zabírá na revmatismus, zlepšuje trávicí funkce, povzbuzuje organismus při únavě a zatočí s plynatosti. Málokdo tuší, že je rovněž oporou nervovému systému, což se hodí za všech okolností. Pokud si tuto bylinku pořídíte v esenciální podobě, máte postaráno i o prostředek, který protestujícímu pohybovému aparátu poskytne hojivý dotek. Postupujte při jeho používání tak, jak je popsáno výše, rozdíl ucítíte v řádu několika minut.

Máta, jako sázka na jistotu

Vdechování máty podle lékařů přispívá k léčbě zánětu nosních dutin. Ovšem pozor, díky obsaženému mentolu a dalším účinným složkám aromatický poklad zabojuje i na jiných frontách. Už jste někdy slyšeli o tom, že tento pomocník pomáhá eliminovat nebezpečné bakterie salmonely a stafylokoka? Nebo že funguje proti astmatu a bronchitidě? Stejně dobře také stimuluje krevní oběh a uvolňuje napjaté svaly, takže ho v krizové situaci neváhejte využít!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat