Prostreno.cz

Toužíte po větším pozadí: Jezte tyhle potraviny

Některé potraviny mohou v kombinaci se správnými cviky podpořit svalový růst – i v případě šťavnatého a sexy pozadí. Taky ho chcete mít robustnější? Kromě vajec jezte luštěniny nebo semínka!

Sacharidy, zdravé tuky a antioxidanty podporují růst svalů, snižují zánět vyvolaný cvičením a přispívají k regeneraci. Pracujete právě teď na svém pozadí? Pokud toužíte mít ho větší, jezte tyhle potraviny!

Losos

Mastné ryby, jako je třeba losos, jsou plné omega-3 mastných kyselin, jež urychlují regeneraci a růst svalů. Zařaďte ho na svůj jídelníček!

Lněná semena

Lněná semena se mohou pochlubit nejen dobrým množstvím omega-3 mastných kyselin, ale také vysokým obsahem hořčíku, fosforu a vitaminů skupiny B. Pouze 2 lžíce (21 gramů) lněných semínek poskytují přibližně 4 gramy bílkovin na rostlinné bázi. Zvýšíte-li jejich příjem, přispějete ke zvětšení svého pozadí.

Vejce

Vejce jsou vysoce výživná, patří k zásobárnám selenu, vitaminu B12, riboflavinu a fosforu. Každé vejce střední velikosti organismus obohatí o 6 gramů bílkovin. Kromě toho bylo prokázáno, že leucin, aminokyselina u vajec naprosto běžná, stimuluje svalovou syntézu a snižuje rozpad svalových proteinů, což může být zvláště výhodné pro zvýšení velikosti zadečku.

Quinoa

Quinoa je osivo bohaté na živiny, které nabízí neuvěřitelných 8 gramů bílkovin na porci o velikosti 45 gramů. Pochlubit se může i devíti esenciálními aminokyselinami, jež tělo nedokáže samo vyrobit. Navíc patří ke zdrojům komplexních sacharidů dodávajících energii pro trénink. Ostatně, během něj konzumace sacharidů (samotných nebo s proteinem) může snížit poškození svalů a zvýšit ukládání glykogenu pro podporu vytrvalosti a energetické hladiny.

Luštěniny

Fazole, čočka, hrách, cizrna či sója. Ano, i luštěniny jsou plné bílkovin a mikroživin, jako je například hořčík, který se podílí na výrobě energie a svalové kontrakci. Přidejte je na svůj stůj, denně cvičte dřepy a zakulaťte svůj zadeček do krásy!

Hnědá rýže

Hnědá rýže poskytuje dokonalou rovnováhu komplexních sacharidů a bílkovin, s více než 5 gramy bílkovin na jeden vařený šálek (195 gramů). Pro zvětšení pozadí se však hodí i avokádo, mléko, řecký jogurt či dýňová semínka.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat