Prostreno.cz

Přírodní posilovače imunity

Kdy jste si naposledy dali kapustu nebo červené a žluté papriky? Pokud už si ani nepamatujete, žádný div, že jste často nemocní. A jak jste na tom s pepřem? I jeho zásoby se vyplatí mít po ruce!

Zase posmrkáváte, úpěnlivě si měříte teplotu a pijete litry čajů s medem, citronem i zázvorem? Jestli je to už poněkolikáté za poslední dobu, vypadá to, že vaše imunita na tom není právě nejlépe. Zkuste ji podpořit třeba tím, že do stravy zahrnete přírodní prostředky, které si s odolností těla dobře rozumí. Správnou volbou je například…

Kapusta. Zázračné léčivo

Nutriční profil kapusty výživoví poradci vychvalují dnes a denně. Tenhle nevinně se tvářící zelenáč nabízí spoustu vápníku, který je klíčový pro zdraví kostí. Dále také měď, což je živina nepostradatelná pro metabolické funkce. Napěchován je také manganem, jenž přispívá k regulaci krevního cukru, stejně jako hořčíkem příznivě ovlivňujícím nervový systém. To ale pořád není všechno, neboť kapusta v sobě ukrývá i vysoký podíl antioxidantů zesilujících obranyschopnost. Tedy alespoň podle poznatků rozsáhlého výzkumu, které publikoval magazín Journal of Nutrition. Co dalšího si na talíř naložit častěji?

Paprika jako nepřítel bacilů

Až v rámci nákupu i ochrany svého zdraví v supermarketu zabrousíte do oddělení zeleniny, směřujte svou pozornost k červeným a žlutým paprikám. Oba druhy totiž obsahují třikrát více vitaminu C než třeba takové pomeranče. Díky tomu udrží viry v bezpečné vzdálenosti od vašeho systému! Dlužno dodat, že tahle typicky salátová surovina je rovněž úžasným zprostředkovatelem vitaminu A, jež má přímý vliv na krvetvorbu a zlepšuje kvalitu pleti.

Nešetřete ani pepřem

Kdysi se věřilo, že pepř úzce souvisí s plodností a působí jako silné afrodiziakum. Zda toto ochucovadlo původem z Indie skutečně povzbuzuje libido, těžko soudit. Jisté ale je, že zvyšuje teplotu těla, což se během nejchladnějších měsíců roku jenom hodí. To však není jediný důvod, proč kořenku dosypat pepřem až po okraj. Prášek mírně štiplavé chuti významně urychluje spalování kalorií, zahání špatnou náladu, detoxikuje organismus a posiluje ochranu vůči nejrůznějším bacilům. Jako by toho už tak nebylo dost, souběžně tlumí bolesti hlavy.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat